What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Az orvvadász - The Hunter (2011)

2012.07.11. 18:16 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Idén Liam után Willem is besétál az erdőbe, hogy erősítse a tényt, miszerint a vadon az üt, de durván.

hunter_movie.JPG

Martin David (Willem Dafoe) egy profi gyilkos - levadászik bármit, ha jól megfizetik. Egy arctalan vállalattól azt a megbízást kapja, hogy ejtse el a kihaltnak hitt tazmániai tigrist. Martin hát felkerekedik az ausztrál erdőkbe, ahol többet talál, mint valaha is képzelete volna..

"There is no room for mistakes"

Érdekes, hogy a film alapjául szolgáló könyvet illetve forgatókönyvet egy-egy nő (Julia Leigh - Alice Addison) írta, bár belegondolva ez csak elsőre meglepő. Hiszen főhősünk egy profi zsoldos, maga Willem Dafoe, aki mindenhez ért, aminek köze van az öléshez, és annyira precíz, hogy jó nézni. Ám íróink csavarnak egyet a dolgon: hősünket nagyon is embernek állítják be, akinek van lelke, vannak elvei - csak az idő folyamán valahogy megfagyott ott belül. Filmünkben önmagára találása két fronton zajlik: egyrészt az erdőben, a fenséges, tiszteletet parancsoló és gyönyörű vadonban, ahol helyükre kerülnek a dolgok (jóesetben a nézőtéren is); másrészt az erdő széli szálláson, ahol a vadász időről-időre megpihen, és ahol nincs egyedül, sőt, a végére már várják is őt. Ez a kettősség remekül egészíti ki egymást. Lassan, ámde elegánsan formálják Dafoe karakterét, akiért lehet izgulni, hogy megtalálja a saját útját.

Daniel Nettheim rendező olyan biztosan terelgeti filmjét, mint ahogy Martin fogja a puskáját - ráérősen viszi be nézőit a fák és az írónői által remekül felépített férfi lélek sűrűjébe, tartva a vadon szolgáltatta feszültséget, illetve az egyensúlyt a két helyszín között. A végeredmény egy szinte már spirituális utazás, egyén, természet és emberi kapcsolatok mezején - mindezt megfejelve egy olyan katarzissal, ami nem fog mindenkinél működni. Akinél igen, az majd nagyot néz - akinél nem, annak még mindig ott van Willem Dafoe élete egyik legjobb alakítása. 9/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=KgfB9kebFNI

Címkék: kritika drama 9/10 willem dafoe sam neill the hunter

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr104646106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása