What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Sorozat: Transformers Prime S1 (2010)

2012.07.18. 09:46 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ilyen egy jó sorozat.

transformers_prime.JPG

A Földön ragadt  öttagú Autobot csapat, Optimus Prime-al az élén továbbra is küzd a Megatron vezette Álcák ellen - egy napon pedig még emberi segítséget is kapnak.

"- Jack, there are other motorcycles on the world.
- But you are my first"

Miután 2007-ben a Transformerek ismét felkerültek a térképre (nem is akárhogyan), evidens volt, hogy a marketing gépezet ott lovagolja meg őket, ahol csak tudja – és mi lenne nyilvánvalóbb lépés egy új rajzfilmsorozatnál, ha már az alakváltók eredetileg is egy olyanból eredeztethetőek. Erre a Hasbronál gyorsabban is rájöttek, mint kellett volna: az első mozifilm készítésével párhuzamosan belefogtak egy hagyományos technikát alkalmazó animációs szériába (amolyan B-tervként, ha a film nem jönne be), ami elég hamar elhalt, hiszen nem volt valami jó – de eladtak egy csomó arra alapuló figurát.

Ám az alaptervről nem tettek le, a sorozat ötlete kapott még egy esélyt: létrejött a Transformers Prime, immár CG technikával, és 2010-ben el is indult. Most éppen a második évadát éli, és hatalmas népszerűségnek örvend.

Ezt a szériát Roberto Orci és Alex Kurtzman felügyeli, és jelenlétük alaposan tetten érhető a végterméken. Ez az írópáros híres arról, hogy úgy tudnak épkézláb történeteket írni, hogy beleszőnek az egészbe egy gyermeki bájt, egy tökéletesen működő "lelket", ami sose esik túlzásba, mégis rányomja bélyegét a film egészére - ezt tapasztalhattuk az első Transformers mozinál, illetve az új Star Treknél (igen, mind a kettőt ők írták). A Prime is magán hordozza ezt a jellemzőt: miközben láthatóan szépen kidolgozott és tele van akcióval, egy szép lélek is bujkál benne, aminek az aránya olyan jó, hogy egy pillanatig nem lesz gyermeteg, és ami igazán arra készteti az ilyesmire vevő nézőt, hogy újra és újra a tévé elé üljön.

És bár a lényeget ez adja, nem ez az egyetlen pozitívum: a Prime annyira jó, és olyan szinten igyekszik mindenkinek megfelelni, hogy gyakorlatilag nem lehet hibát találni benne. A karakterek remekül ki vannak dolgozva, legyen szó robotról vagy emberről; a címszereplők dominálnak, és érződik rajtuk a szeretet, az odafigyelés; az egyes epizódok történetei nagyon jók, jó arányban keveredik bennük az itt megengedett dráma és az akció, ráadásul össze is függnek, nem csak mennek bele a nagy világba (sőt, az első évad önmaga egy kerek történet); és még lehetne sorolni belső értékeit. A külsőket meg pláne, hiszen ahhoz képest, hogy egy heti rajzfilmről beszélünk, átlagon felüli CG-t kapunk - természetesen a robotok részéről, de a humanoidoknak se kell különösebben szégyenkezniük.

De ami tényleg a legjobb az egészben, az az első nagyfilm feelingjének a tovább vitele. Ez egy ízig-vérig Transformers anyag, amit nem csak a gyerekek és a hardcore fanok élvezhetnek - bár ők is, mint mindenki megkapják azt, amit szeretnének. Szerintem a Hasbrónál se gondolták volna, hogy ilyen minőség fog összejönni - a jópár Emmy-díjról és jelölésről nem is beszélve. Megmondom őszintén, én a 92-es, azóta kultikussá vált Batman óta nem láttam ilyen jó rajzfilmsorozatot. 9/10.

https://www.youtube.com/watch?v=jsMCi127rik

A Transformers Prime elcsíphető a Cartoon Network-ön minden hétköznap reggel 9:30-kor - de szigorúan angolul nézendő!

Címkék: kritika sorozat fantasy animation transformers action 9/10 adventure optimus prime transformers prime

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr74660474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása