What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Szarfilm Pack XIII

2012.08.23. 19:14 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ismét az HBO aktuális kínálatának sötét oldalára látogatunk - bár most annyira nem vészes a felhozatal.

Maci Laci - Yogi Bear (2010)

yogi_bear_movie.JPG

A filmvilág valamiért görcsösen sárba akarja tiporni nagyjából ugyanannak a generációnak a gyerekkori rajzfilmélményeit, gondoljuk csak a Garfieldra, a Flintstonsera, vagy legutóbb a kék törpökre. Ezekben a feldolgozásokban az a pláne (azon kívül, hogy az alap matéria sok esetben egyáltalán nem film-kompatibilis), hogy a karakterek megjelenésén kívül közük nincs az eredetihez, legyen szó sztoriról, szellemiségről, vagy akárcsak hőseink jelleméről. Hogy ez miért van? Nos, maguk a projectek nyílván azért látnak napvilágot, hogy egy új generációval ismertessék és szerettessék meg az adott terméket, de láthatóan ott fent mindenki úgy gondolja, hogy a mai gyerekek idióták, és a tartalmatlan, bugyuta és egyáltalán nem vicces film az, ami kell nekik. Nos, szegény Maci Laci alázó mozija pont ilyen - köze nincs ahhoz, amit anno a tévé előtt ülve bámultunk, de cserébe egy csirke is képes felfogni a cselekményét, poénjain meg a legretardáltabbak sem tudnak röhögni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy kellően pihent aggyal és valami piával egyszer el lehet nézegetni egy unalmas délutánon, hiszen valamicske báj azért maradt benne - szóval annyira nem szörnyű, de messziről kerülendő, gyermekektől elzárva tartandó. 3/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=I6nW6WxEev4  

Kutyák és Macskák: A rusnya macska bosszúja - Cats And Dogs: The Revenge Of Kitty Galore (2010)

Bár ennek nincsen olyan alapja, mint a kaja-függő medvének, nagyjából ugyanaz a leírás illik rá, szóval még egyszer nem gépelném le ugyanazt. Kiegészítésül annyit, hogy ez egy fokkal jobban élvezhető, valamint a Hannibal-os poén tényleg büntet. 4/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jK6suPB_vTk  

A lány és a farkas - Red Riding Hood (2011)

Catherine Hardwicke-tól bár elvették a Twilight-szériát az első rész után (bár ezt már közben is megtehették volna, annak ellenére, hogy még mindig az a legnézhetőbb), láthatóan maradt még benne mondanivaló a témában, amit át is ültetett a Piroska revampba. A Red Riding Hood-ról ordít, hogy a ratyi-vámpírok édestestvére, legyen szó hangulatról, látvány- és érzelemvilágról, a karakterek és dialógok minőségéről, nem beszélve az érző szívű farkasokról. Hardwicke ugyanazt a misztikus kislány-horrort csinálja, mint 2008-ban, csak egy profibb csapat gyűlt köré, így legalább a külsőségekre nem lehet panasz. Ennek a filmnek is csak annyi agya van, hogy a korai tizenévesek megértsék, de legalább nézhetőnek adja el magát, valamint egészen ügyesen építi magába az eredeti mese elemeit, és a hunyó kilétét is jó érzékkel rejtegeti, illetve keni rá x-számú emberre. Szóval azon kívül, hogy szar, nincs vele nagy baj - Amanda Seyfried-et meg szívesen nézegetjük. 5/10.

trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=PM8V3cHdSC4  

Címkék: kritika fantasy thriller justin timberlake comedy animation 5/10 4/10 3/10 gary oldman dan aykroyd catherine hardwicke amanda seyfried red riding hood yogi bear szarfilm pack t.j. miller cats and dogs

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr114728355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása