What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Elrabolva 2 - Taken 2 (2012)

2012.10.14. 10:46 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Liam Neeson ismét azt teszi, amihez a legjobban ért: elcipel a hátán egy egész filmet.

taken12.JPG

Bryan Mills (Liam Neeson) párizsi mészárlását az elhunytak hozzátartozói nem felejtették el: mikor hősünk egy munka révén Isztambulba keveredik, a bosszúszomjas maradék akkor csap le rá. De mivel nem csak őt, hanem feleségét és lányát is áldozatnak szánják, Bryan ismét bekeményít...

"We will have our revenge"

2009 elején a Taken (ami bemutatása idején egyébként már javában a hálón keringett) nemcsak meglepően sikeres, de meglepően jó is volt. A Luc Besson csapnivaló-akciógyárából kikerült mozi bizonyult a szerencsés véletlennek, a kivételnek, mely erősíti a szabályt - kábé mindenki (beleértve jómagamat) imádta a filmet, annak ellenére, hogy külsőleg egy Bourne-utánzat, az "elrabolt családtag" belseje okán pedig bármelyik Harrison Ford film lehetne. Mégis, a Liam Neeson-t főszerepeltető (és mindent neki köszönhető, illetve belőle sztárt csináló) Taken annyira stílusos, lendületes és irgalmat nem ismerő alkotás, hogy öröm nézni, bárhol, bármikor. 

Azt tudjuk, hogy kétszer nem lehet ugyanakkorát alkotni (oké, lehet, de ritkán), főleg, ha ez az alkotásvágy egyenes arányban van a dollárok számával. Egy percig nem volt titok, hogy a Taken 2 a profitért készül, hiszen egyéb oka nincs a létezésre. Hogy mi lett a dolog vége? Kapaszkodj meg: egy tök jó akciófilm. Jó, szögezzük le, hogy az első nyomába se ér, mert hát a lendület kissé alábbhagyott, van egy-két eget rengető baromságunk, a vége el van nyújtva, mint a rétestészta, és az apa-lánya teamwork se az igazi. Mindezek ellenére nagyon klassz kis mozi lett ebből, hiszen a lehetőségekhez képest okosan gondolja magát tovább, nem egy-az-egyben másolata elődjének (szóval nem egy Hangover 2), és Liam Neeson még mindig ott van, és viszi a hátán az egészet. Komolyan mondom, ahogy ez a fickó egyszerűen csak megjelenik a bőrkabátjában, máris óriást ugrik a minőség - az ilyen kisugárzást nem lehet tanulni.

Ahhoz képest, hogy mekkora mellényúlás lehetett volna ebből, nagyon kellemes meglepetés lett a vége. Jó akció, tisztes sztori, Liam a köbön, mi kell még? Fentebb említett hibáin kívül semmi gond nincs vele. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=q8eE5T6iMsg

Címkék: kritika action liam neeson taken famke janssen

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr354847360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása