What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A rajtaütés - The Raid: Redemption

2013.02.09. 10:48 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Akció a köbön. De komolyan.

the_raid_movie.jpg

Valahol a külvárosban van egy sokemeletes társasház, amit a helyi rosszfiú ural az embereivel. A helyi kommandósokon a feladat, hogy az egész épületet szarrá verve eltegyék őt láb alól.

"Go to work and have a fun"

Tavaly szinte az egész emberiség együtt ünnepelt, csodálva az indonéz filmesek nagyszerűségét, mert azok állítólag megalkották az utóbbi évek (egyik) legjobb akciófilmjét, amiben nincs más, csak akció. A Raid szinte már azelőtt kultfilm lett, hogy egyáltalán látták volna az emberek, és nagyon erős anyagnak kell annak lennie, ami ilyen előzetes vihart képes kanyarítani magának. Nos, a helyzet az, hogy én nem fogok eme diadalmenet útjába állni: ugyanis ez a tömény adrenalinbomba engem is grabancon ragadott, berántott saját, vérgőzös világába, kiverte belőlem a kritikust, kezembe rúgott egy hideg kólát, majd közölte, "élvezd!". És én élveztem, az első perctől az utolsóig, mert egy ilyen legbűnösebb élvezettel nem lehet mást csinálni.

Mondhatod, hogy oké, de ha kizárólag csak fegyverek ropognak és pofonok csattannak, akkor azért ez mégis csak túlzás, mi ebben a pláne? Nos, a pláne a "hogyan"-ban keresendő: mert valóban nem áll többől a Raid, mint a két felsorolt dolog végtelenségig való ismétléséből (illetve a vége felé több akar lenni, de pont nem érdekel), de ezt olyan fordulatosan, változatosan, meglepően és szórakoztatóan teszi, ráadásul nagybetűs Stílussal, hogy én bizony eldobom az agyamat. Tűzharcai és feszült helyzetei felveszik a versenyt a legjobbakkal, kung fu (vagy karate vagy akármi) jelenetei meg egyszerűen minden versenytársat lesöpörnek - ilyen minőségi harcművészeti összecsapásokat garantálom, hogy még nem láttál, én konkrétan az államat kerestem a földön. Brutális profizmusa, illetve profi brutalitása egyszerűen gyönyörű - és akkor az egész filmet is sikerült jellemezni.

Persze a teremből kifelé jövet visszakerülünk a földre, a Raid meg a helyére: kicsit már kínosan egyszerű, ám pont emiatt nagyszerű, rohadt jó akciófilm (és harcművészeti csoda), ámde annál nem több. De nem is kell többnek lennie. 7,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=uWlmhMSnVdM

Címkék: kritika action 7.5/10 the raid

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr505070665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása