What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A búcsúkoncert - A Late Quartet (2012)

2013.06.28. 11:20 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Örömzene, örömfilm.

a_late_quartet_movie.jpg

A világhírű vonósnégyes (Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Christopher Walken, Mark Ivanir) komoly problémával szembesül: egyikük súlyos beteg lesz, így a mindenféle magánéleti gondokon túl a csapat jövőjével is foglalkozniuk kell.

"Te vagy a világ legjobb másodhegedűse"

Valószínűleg a zene az emberiség egyik, ha nem a legnagyobb találmánya, a rohadt életbe is! Yaron Zilberman filmje már az első öt percben kihozza belőlem ezt a gondolatot, és még csak nem is egy olyan műfajjal, ami akár minimálisan is közel áll hozzám, hanem egy Beethoven vonósnégyessel - azért ez egy hatalmas teljesítmény. És ez még csak a kezdet: a Late Quartet olyan meggyőzően és emberien mesél a zenéről s annak szeretetéről, hogy eme első gondolat mind a száz percen át képes a nézővel maradni. De persze ez nem elég, ez csak a központi gondolatmenet, Zilberman erre még több lapáttal rápakol. Különböző emberek még különbözőbb drámáival szórakoztat illetve hoz közelebb és gondolkodtat el, míg a koncert elkezdődik: van itt éppen fellángoló szerelem, tönk szélére kerül házasság és a véggel való szembenézés is, és azt hiszem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy mind hibátlanul működik - nem utolsó sorban a Seymour-Keener-Walken-Ivanir kvartett parádézásának köszönhetően. Megindító, szinte már lenyűgöző film ez, zenéről, sorsokról, kapcsolatokról, barátságól, és úgy általában az életről - de már eleget enyelegtem, úgyis tudod, miről beszélek. 8,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=NX66lRnNmqs

 

Címkék: kritika drama christopher walken philip seymour hoffman catherine keener 8.5/10 a late quartet

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr235381809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása