What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Az elnök végveszélyben - White House Down (2013)

2013.09.10. 10:33 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Emmerich visszatért a régi recepthez. Örülünk? 

white_house_down_movie.jpg

Mikor a Fehér Házat megtámadják, és az Elnök (Jamie Foxx) életére törnek, csak egy ember mentheti meg a világot: a véletlenül pont ott grasszáló ex-katona, Channing Tatum.

"Elvesztettem a rakétát"

Roland Emmerich anno a 2012 kapcsán megígérte. hogy nem csinál több világromboló katasztrófafilmet (bár szerintem az Anonymus felér egy katasztrófával), és ehhez tartja is magát: új munkájában jobbára csak a Fehér Ház területére korlátozódik. Ám attól, hogy a színhely összement, továbbra is egy szokásos Emmerich-mozit láthatunk, a megszokott figurákkal, szerkesztéssel, képi megoldásokkal. Teszem hozzá, én ezt nem bánom - abszolút jó viszonyt ápolok a rendező munkásságával, hiszen ha szombat esti agykikapcsolásról van szó, ez a fickó a tuti nyerő, hiszen elég magas minőségen szállítja a B-kategóriát, és nem él abban a tévhitben, hogy valami mást csinál. Emmerich filmjei ezért szerethetőek: vállalják azt, amik, és nem törekednek többre két órányi szórakoztatásnál.

Ha nagyon össze kellene vetni valamivel a White House Down-t, akkor azt nem  tavaszi kistestvérével tenném (Olympus Has Fallen), hanem az Independence Day-el. Az ott nagyon is működő 60% akció vs. 40% vígjáték arányok itt is tetten érhetőek, hangulatban ugyanazt hozza, és a saját szintjén kezelve semmi gond nincs vele. Channing Tatum és Jamie Foxx között is kiválóan működik a kémia, kétség kívül eme páros filmünk legnagyobb fegyvertényezője - ettől persze nem kell lebecsülni a Fehér Házon innen és túl történő (egészen kreatív) romboldákat, hiszen azok is rendben végzik a dolgukat. Két dolgot lehet számon kérni: egyrészt a rosszakat, akikről egy fél perc után ki lehet találni, hogy rosszak (ez az egyiknél működik, a másiknál nem), de ez még hagyján, a nagyobb baj a "másrésztnél" keresendő. Emmerichről tudjuk, hogy hajlamos túlzásokba esni (ezt a 2012 szenvedte meg a legjobban), ami általában nem akkora baj, viszont esetünkben eléggé szemet szúró - a túlzás a játékidőben, illetve a patriotizmusban jelentkezik, és utóbbi nagyon kínos tud lenni. De ezeket leszámítva több, mint korrekt akció(vígjáték)mozit kapunk a pénzünkért, amit a jövőben még beszerzésre is ajánlanék - egy-egy húzós nap után nagyon jó lesz ledönteni egy sör társaságában. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4AXbiCdmXgw

Címkék: comedy jamie foxx action roland emmerich 6/10 richard jenkins channing tatum jason clarke white house down

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr605505486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása