What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Riddick (2013)

2013.09.13. 10:17 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Nem hittem volna, hogy harmadjára sikerülni fog.

riddick_movie.jpg

A fúriai éjjellátó, Riddick (Vin Diesel) egy nevesincs bolygón igyekszik túlélni a zord körülményeket. Egy nap azonban két oldalról is fenyegetést kap: egyrészt két fejvadász csapat is a fejét akarja, másrészt közeledik egy bazi nagy vihar, ami elhozza a sötétséget, és az azzal járó borzalmakat.

"Nem tőlem kellene félnetek"

Viszonyom Riddickel enyhén szólva felületes. Bár nagyjából tudom, hogy ki ő, első két filmjét képtelen voltam végignézni - a Pitch Black-en csak hosszú beletekerések segítségével tudtam túljutni, a Chronicles-t viszont csupán tíz percig bírtam, annyira kiborított minden téren jelenlevő amatőrsége. Szóval ha Riddickből kellene vizsgáznom, jó eséllyel megbuknék. A fúriai harmadik kalandja mégis becsábított a moziba, hiszen mégse mindennapi, hogy majd' tíz év után, kizárólag alkotói lelkesedésből feltámad valami, illetve mostanság Vin Dieselnek is jól megy a halott szériák rehabilitása - és meg kell mondjam, valahol vonzott ez a világ.

Nem is alaptalanul: a sötétség legújabb (és most már remélem, hogy nem az utolsó) fejezete igen kellemes két órával ajándékozott meg. Eme mocskos világ egészen gyorsan beszippantott, első, szinte már art-os hányada elbűvölt, a maradék, Predatort idéző játékidőben pedig kiválóan elszórakoztatott. Diesel és David Twohy rendező szerelemgyermekéről süt az alkotásvágy, készítőinek szeretete, és ez rengeteg helyen megmutatkozik, mint az ismeretlen bolygó kreatív élővilága, az ellenfelek kiiktatásának módszerei, Riddick coolságának építése, meg úgy az egész világ részletes kialakítása. Jó volt egy ilyen vérgőzös, mégis lélekkel bíró sci-fi/fantasy-t nézni.

Éppen ezért nagyon sajnálom, hogy filmünk a végére meginog, és kissé összedönti azt, amit addig épített. A végső akcióra szánt utolsó fél órát Twohy képtelen izgalommal megtölteni, az így keletkezett állóvíz pedig túl sokáig tart ahhoz, hogy az előtte levő marhajó kilencven perc sérülés nélkül megússza. Illetve még én is, aki aztán semmit se tud az éjjellátó krónikáiról, érzem, hogy ez a sztori eléggé unevent, jelentéktelen időkitöltő epizód. Sajnálom, mert nagyon szívesen adnék magasabb pontszámot, hiszen a film nagy része, a mögötte álló csapat megérdemelné - bizakodom, hogy legközelebb meg is tehetem. 6,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zH3O-CeZckE

Címkék: kritika scifi fantasy action vin diesel karl urban riddick 6.5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr525510467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása