What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Jobb, ha hallgatsz - Kill The Messenger (2014)

2014.10.12. 15:29 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Kiaknázatlan sztori.

kill_the_messenger_movie.jpg

Gary Webb (Jeremy Renner), a kispályás újságíró egy nap hatalmas fülest kap: anno maga a CIA öntötte el crackel és kokóval Amerika utcáit. A sztori szárnyra kap, hősünk ünnepelt író lesz... aztán jön a fekete leves.

"Some stories are just too true to tell" 

Akárhányszor előveszem az All The Presidents Men-t, a Zodiac-ot vagy a Parallax View-t, mindig eszembe jut, hogy basszus, mennyire imádom ezt a műfajt, az "újságírós és/vagy politikai thrillert", illetve, hogy basszus, miért haltak ki ezek a filmek? Éppen ezért lettem kifejezetten boldog, mikor a zéró elvárásokkal kezelt Kill The Messenger-ről az első tíz percben kiderült, hogy ő biza eme család tagja. Fű alatti (és valós alapokkal bíró) mocsokságok, paranoia, kavarodó szálak, egyre feljebb és feljebb mutató nyomok - mindezt pedig a meglepően jó alakítást nyújtó Jeremy Renner, a nagyra törő riporter szemén és lassan égő tragédiáján keresztül lehet figyelni. Ez a film papíron egy aranybánya, csak sajna feleannyira se működik, mint működhetne. A Dexter-en, Homeland-en és Six Feet Under-ön edződött rendező, Michael Cuesta ugyanis csak egy-két pillanatra képes izgalmat, feszültséget generálni (legyen szó az ügyről vagy hősünk életéről), így pedig filmje jobb esetben konstans langyos, rosszabb esetben kifejezetten unalmas, és ezért nagyon, de nagy kár. Renner munkája illetve maga a sztori ettől függetlenül megér egy misét. 6,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VW4XO-52ubE

Címkék: kritika thriller drama oliver platt michael sheen 6.5/10 jeremy renner mary elizabeth winstead rosemarie dewitt kill the messenger

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr586784103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása