What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Box Office: Katniss visszalépett

2014.11.24. 14:54 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A hétvégén bemutatott, legújabb Hunger Games mozi, a Mockingjay 1.0 az amerikai Box Office mezején meglepő módon (?) nem bírt felnőni elődjeihez.

mocking12.jpg

Persze azért nem kell aggódni: Katniss Everdeen harmadik kalandja 123 milliót szedett össze három nap alatt, ami messze az év legjobb rajta (eddig a Transformers 4 vezetett kereken száz millióval), illetve a nyitóhétvégék mindenkori listáján is a tizenötödik helyet foglalja el - meg hát alapból "csak" 125-ből készült, szóval semmi vész. Szépséghibák csak akkor ütik fel a fejüket, ha ezt az eredményt összevetjük az első két rész teljesítményével: 2012-ben a semmiből jött Hunger Games laza 152 milliót hajtott fel azonos idő alatt, a következő évben a Catching Fire pedig 158-al rajtolt - akárhogyis nézzük, ez 30-35 millás visszalépés, ami ilyen magaslatokban persze annyira nem szúrja a szemet, de azért mégis.

Általános jelenség, hogy a sikeres sorozatok második részei a legnagyobb pénztermelők, és a harmadik menetre alábbhagy a lelkesedés. Ehhez még hozzájön, hogy a Mockingjay 1.0 a marketingjében (érthető okokból) nem sok mindent tudott felmutatni a széria címén és egy kis moneyshot-on kívül, nem ígért se viadalt, se háborút, amire a nem-rajongók rákaphattak volna.

Mivel nem csak a számok, de a visszajelzések is gyengébbek, a poszáta innen valószínűleg 320-330 millióig jut Amerikában - az első 408-on, a második 424-en zárt, szóval ez tényleg nagy visszalépés lenne. Majd a jövőre az utolsó rész minden bizonnyal helyette is dolgozni fog.

Címkék: box office francis lawrence the hunger games

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr696928871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása