What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

TCU?

2015.03.29. 15:29 | Adam Van Helsing | 3 komment

Meglepő eseményről számolt be minap többek között a Variety és a Deadline: a Paramount leszerződtette Akiva Goldsman Oscar-díjas írót, méghozzá azért, hogy segítsen kidolgozni a Transformers Cinematic Universe-t.

tf401.jpg

Goldsman (akinek sok más mellett a Beautiful Mindot, az I Am Legendet, viszont a Batman And Robint és a Winter's Tale-t is köszönhetjük) nem íróként, hanem producerként csatlakozna Michael Bayhez, Steven Spielberghez és a cybertroniakhoz, és írókat vadászna ahhoz, hogy együtt bővítsék az alakváltók mozgóképes világát, folytatásokkal, spin-offokkal, miegyebekkel.

A hírből természetesen nem Goldsman neve, hanem maga az elképzelés az, ami érdekes. Filmes univerzumot építeni manapság nagyon népszerű dolog, hiszen a Marvelen kívül már a DC és a Star Wars is él ezzel a módszerrel, érthető hát a Paramount a terve. Ugyanakkor szerintem ez így eléggé necces, ugyanis hiába a rajzfilmekből, képregényekből és játékokból álló roppant gazdag világ, a Transformerek egyelőre nem tűnnek alkalmasnak egy ilyen projecthez. 

Hogy miért? Nos, azért, mert a rajongókon kívül általában senkinek halvány fogalma sincs arról, hogy mik történnek ezekben a filmekben, és jó, ha odáig eljutnak, hogy Optimus, Bumblebee és Megatron. Magyarul a közönségben nincs eléggé megalapozva ez a világ ahhoz, hogy a fő vonalon kívül egyéb apróságokra is vevők legyenek.

Illetve szembe kell nézni a ténnyel, hogy a Transformers már túl van a csúcspontján. Hiába az Age Of Extinction milliárdos bevétele, Amerikában csúnyán alul teljesítette magát, szóval már rákerültünk a lejtőre. A Paramount nyilván pont ezért tervez ilyen drasztikus lépéseket, de nem hiszem, hogy ez a jó megoldás.

Címkék: news transformers michael bay

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr467315572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.16. 10:07:25

elég szomorú, hogy ezzel mintegy beismerik, hogy az eddig filmek nem képesek koherens egységet képezni ha ezután állnak neki olyat építeni, nem?

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2015.04.16. 15:22:51

@doggfather: nem hiszem, hogy ezzel beismernék ezt.
Viszont az tény, hogy a filmek nincsenek éppen tökéletesre szinkronizálva...

- Most akkor Kocka, vagy ufó teremtők?
- És akkor hogy jön ide a Fallen és az eredeti Fővezérek?
- Megatron meg Sentinel hogy a francba' kooperált egymással?
- Dinobotok merrehogyanmikor?
- Lovagok vagy Fővezérek?

És még hosszú a lista XD
süti beállítások módosítása