What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Superman - Doomsday (2007)

2009.01.19. 17:40 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A (tudomásom szerint) legújabb Superman rajzfilm meglepően jól sikerült. Mondjuk, amikor a főcím közben megláttam Bruce Timm nevét, akkor már sejtettem, hogy ez nem lehet olyan rossz. El kell ismerni, Timm nagyon jól ért a DC karakterekhez, hiszen a '92-es Batman rajzfilmsorozatnak (ami az egyik személyes kedvencem) is azok voltak a legjobb részei amiket ő írt és/vagy rendezett.

Ha túltettük megunkat a nyitó képen, ami egy fájóan szaggatott "kameramozgás" a Daily Planet épületére, akkor a kezdeti hibái ellenére egy nagyon jó kis 80 perces szösszenetet kapunk. Lex Luthor előás a föld mélyéről valami földönkívüli szörnyet, ami rombol össze-vissza, és akkor jön Superman... és furcsamód egyáltalán nem erre a szörny-cuccra kerül majd a hangsúly (és milyen jó)! Ugyanis Superman-ünk az ütközet közben életét veszti, és ez teszi igazán bátran egyedivé a story-t. Timm nagyon ötletesen mutatja be a Superman nélküli világot, és ha másért nem, ezért mindenképpen ajánlott megnézni ezt a filmet - aminek persze happy-end a vége, de gondolom ez sejthető volt.

Az animáció természetesen még mindig a már említett Batman rajzfilmen alapszik, és ez jó is így, bár a korra való tekintettel már itt-ott belszőttek computer animációt is (olyasmi, mint a szintén kilencvenes évekbeli Spider-man rajzfilm, csak persze nem olyan ordítóan ronda). Szóval ez a film teljesen rendben van, bár nem egy "Mask of the Phantasm", de ötletes, és manapság már ez is valami, főleg a csak otthoni forgalmazásra (DVD) készülő rajzfilmeknél. 7,5/10

Címkék: kritika superman animation action dc superhero 7.5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr81888971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása