What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Watchmen (2009)

2009.03.10. 14:59 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Vannak meccsek, amikor a játékos tök váratlanul megszerzi a labdát, végig viszi az egész pályán, mindenkit kicselez, a közönség már őrjöng, na ebből most gól lesz, mindenki szorít neki, a játékos gyönyörűen hárítja az utolsó védő támadását is, elrúgja a labdát, az szépen száll a kapu felé.... és akkor a kapus egy ujjheggyel beleér, és nem lesz gól. De a játékosnak senki nem anyázik, mert végül is szépen csinálta azt, amit csinált, csak hát nem ment be, kész, van ilyen.... Na, kábé ez a helyzet a Watchmen filmmel is.

A kapus neve: Alan Moore. Nem tudom, hogy ez a pacák hogy csinálta, de olyat írt, hogy nagyon. Ez a legek legje a saját műfajában, de ezt már mondtam. Namost két és fél órába ezt nem lehet beleerőszakolni. Mert hiába jó film a Watchmen, valami nagyon hiányzik - remélhetőleg ez csak annak tűnik fel, aki olvasta. Bár nem tudom, én úgy érzem, hogy aki nem olvasta és úgy nézte meg, annak valami nagy kidolgozatlan katyvasz lehetett.

Vannak a filmben jó részek, nem is kevés, ami hű, meg ami visszaadja az alapot, de annyi mindent kihagy (mert ugye ki kell hagynia), hogy nem áll össze egésszé. Nekem folyamatosan az volt az érzésem, hogy mintha megcsinálták volna rendesen az egészet, csak mindig beletekertek egyet, mert jaj, be kell fejezni időben. Nagyon sajnálom az újságárus szálat, Dr. Manhattan és Ozymandias karakterének kidolgozatlanságát (és így ugye a film vége tökre értelmetlen, "na ez most miért van így?" felkiáltással), meg hát hogy az egész el lett sietve.

A másik az a zene, arról most nem tudom, mit gondoljak, néhol menő volt, néha meg majdnem önmaga paródiája lett miatta a film (bár az "I'm your boogie man" az nagyon üt xD, meg a Jimi Hendrix szám is)

Plusz pont a főcím, amiből sztem túl sok minden nem esik le a nézőnek, de nagyon hangulatos és ötletes, valamint Rorschach, na ő nagyon el lett találva, és bár nem egészen olyan, amilyennek meg lett írva anno, így is teljesen jó. Meg hát a látvány az, ami mindent visz, a Marstól kezdve a börtönig, szóval azért külön dicséret.

Szóval a Watchmen egyáltalán nem rossz film, de úgy érzem, hogy többekből előjött a nézése közben a kérdés: "Na, ez most miért történt/ most mi van?" És ilyen pontból sok van. Minden pozitívuma ellenére a végeredmény zavaros, és majdnem szétesik az egész, de azért nem. 6,5/10, ma megnézem még egyszer, hátha javul a helyzet, aztán meg jöhet a 192 perces director's cut. 

Címkék: kritika scifi watchmen zack snyder action superhero 6.5/10 jackie earle haley

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr83993714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása