What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Hasonmás - Surrogates (2009)

2009.10.04. 10:01 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A jövőben - vagy inkább egy alternatív mában - az emberek élhetnek maguk helyett robotokkal. Mint valami videojáték, csak a valódi utcákon. Aztán néhányat (robotot) elkezdenek kinyírni, a baj csak az, hogy ekkor az operátor (ember) is behal. Na, akkor ideje bevetni Bruce Willis-t.

Az Surrogates-el az van, hogy vagy a forgatókönyv volt ennyire felületes, vagy Johnathan Mostow nem tud rendezni (mondjuk a Terminator 3 is az ő "érdeme", szóval...). Mert az alapanyag az jó. Jó kiindulópont, jónak ígérkező karakterek, jó kérdések - aztán meg langyi végkifejlet, semmilyen karakterek és hülye válaszok. Illetve a válaszok nem is hülyék, merthogy nagyjából nincsenek is. Ez a film egyszerűen nem tud saját magával mit kezdeni. És akkor hiába Bruce Willis, ezt már ő se tudja megmenteni.

"-I am your wife.

- No, you're not"

Pedig egyáltalán nem lenne ez olyan rossz. Vannak benne kifejeztten jó dolgok (hogyan lövik be magukat a robotok, illetve baromi érdekes még a szőke top csaj és a kövér pasi esete), meg volt rá pénz is (80 millió), és mint mondtam, az alapfeltevés eszméletlenül jó. De nem, az egész nem működik, illetve ez így nem igaz, csak az égvilágon semmit se ad. Pedig vannak lehetőségei a filmnek, csak nem él velük. Péládul a végén háromból két ziccert kihagy (persze, hogy csak a leggyengébb jön be), szinte már fáj nézni.

Nagyon felejtős film lett a Surrogates - kapkodó (88 perc...pfff), felületes, egyszerűen béna. A szó szoros értelmében is, mert nem tudom mikor láttam utoljára ilyen ronda CG helikoptert. A hiba sokkal inkább Mostow-ban mint Willis-ben keresendő, hiszen ő teszi dolgát, de egy ekkora semmivel ő se tud mit kezdeni. 5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jwTJ7mCcFoY

Címkék: kritika scifi bruce willis 5/10 surrogates jonathan mostow

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr691426360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása