What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Újhold - The Twilight Saga: New Moon (2009)

2009.11.23. 18:27 | Adam Van Helsing | 1 komment

Alkoholt. Gyorsan.

Bella, a humán, és Edward, a vámpír szépen éldegélik együttjárós gimis korszakukat, és igyekeznek nem gondolni arra, hogyha Bellából egyszer nagyi lesz, Ed még akkor is 17 évesnek fog kinézni. Aztán ilyen-olyan bonyodalmak miatt Ed leparkolja Bells-t az erdőben, majd közli, hogy viszlát, és elmegy. Bells hónapokig maga alatt van, aztán rájön, hogy ha elég adrenalin kerül belé, akkor láthatja/hallhatja örök szerelmét egy pillanatra, ezért különféle életveszélyes tevékenységekbe kezd. Közben megismerkedik az indián Jacob-al, aki belé szeret (de ez visszafelé nem működik), aztán megint jönnek a balhék.

"Mi ez az ázott kutya szag?"

Oké, nézzük a pozitívumokat.

- A könyv (igen, én elolvastam) hangulatát, melyet kizárólag úgy tudsz élvezni/értékelni, ha agyban átkapcsolsz tök sötét szendeszűz módba, sikerült megidézni.
- A zene jó.
- A farkasok kurvajók.
- Rengetegszer lehet röhögni.
- Kristen Stewart még mindig jól néz ki.

És ennyi.

Ezeken túl, hacsak nem agymosott tizenéves leányka vagy, hanem értelmes ember, semmit, tehát semmit nem találsz ebben a "filmben", ami érdemel egy jó szót. Az összes, mondom, összes szereplőnk különböző okokból síkhülye, a motivációk nevetségesek, a dialógok úgyszintén, az egészet átható szenvedésről meg ne is beszéljünk, hiszen azon lehet a legnagyobbakat röhögni. Aki ezt beveszi, azzal valami nagy baj van.

Viszont amiért kifejezetten lehet haragudni a New Moon-ra, az nem az, hogy szar egész - a bicskanyitogató az benne, hogy ezt az egészet a társadalom legbefolyásolhatóbb rétegének szánják: a tinilányoknak. Elhagy a pasid? Öld meg magad. Öregszel? Ne öregedj, mert akkor már senki se fog szeretni. És lehetőleg tapadj a lehető legundorítóbb módon valakire, és mellőzd érte egész környezeted, valamint használd ki érzelmileg azt az egy valakit, aki jófej veled. És a szomorú az, hogy ebben az érthetetlenül nagy hisztériában ami ekörül a széria körül van, ez az üzenet biztos eljut egy-két fülbe.

Ha van a filmművészetnek trágyadombja, akkor a New Moon-nak mindenképpen ott a helye. És elsősorban nem azért, mert vállalhatatlan, szar, és hülye - hanem mert nem veszi észre (vagy még rosszabb, ha észreveszi), hogy milyen hatással lehet közönségére. 2/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=HlNiDE6sxNY

u.i.: a könyv kritikánál feltett kérdésre jó sok választ kaptunk, 34-12 arányban a NEM nyert, nem lesz írás Belláról (általában arra hivatkozva, hogy maradjunk az igazán érdekes dolgoknál).

Címkék: kritika fantasy romantic 2/10 robert pattinson kristen stewart new moon taylor lautner twilight saga

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr881546859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Együtt Utazók · http://www.egyuttutazok.hu 2009.11.25. 11:23:32

Húú, mintha más filmet láttunk volna! :)
süti beállítások módosítása