What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Újrakezdik a Pókembert!

2010.01.13. 22:51 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Egészen tegnapig úgy volt, hogy a Pókember 4 lassan a forgatási stádiumhoz kerül, és 2011-ben pedig már a mozikba. Erre jött a hír, hogy a Sony mindenkit (értsd: mindenkit) kirúgott a produkcióból, és nem folytatást, hanem reboot-ot (újrakezdést) akarnak. Mint a Batman Begins, csak Pókemberben.

Először is a bajok ott kezdődtek, hogy hiába kaszált eszméletlenül sok pénzt, a Pókember 3 valami vállalhatatlanul rossz film ahhoz képest, hogy Pókember. A stúdió nem is igyekezett a folytatással, hiszen ők is érezték, hogy a harmadik epizód miatt a széria majdnem kinyíródott. Írók jöttek és mentek, Sam Raimi rendező is elfoglalta magát (Drag Me To Hell, köszönjük...), és csak nem jött semmi előrelépés a negyedik rész ügyével kapcsolatban. Most már éppen alakulni akartak a dolgok, erre pár napja Raimi közölte, hogy az eddig tárgyalt forgatókönyvet ő most kidobja, adjanak neki másikat, meg persze jó sok pénzt. Tobey is közölte, hogy ő is szép summát vár el, ha ismét eljátssza a hálószövőt. A Sony pedig azt mondta, hogy fuck off.

Mit is jelent ez pontosan? Először is nincsen több Tobey Maguire, meg Kirsten Dunst meg Sam Raimi. Másodszor az eddig történteket is törölhetjük. A majdnem biztos hírek arról szólnak, hogy az új filmben Peter Parker ismét iskolás kölyök lesz, és ismét átélhetjük a Pókemberré válást meg az összes ilyesmit. Hogy ki lesz a rendező, ki lesz a főgonosz, kik lesznek a szereplők, azt még senki se tudja (vagy csak titkolják), egyedül két dolog tűnik biztosnak. Az egyik az író személye, aki James Vanderbilt, aki a Zodiac-ot írta, és valljuk be, az egy rohadt jó szkript volt. A másik a bemutató, elvileg 2012-ben kerülne a vászonra az új rész.

Mi lehet a háttérben? A helyzet az, hogy a Sony nem várhat túl sokáig egy új Pókember filmmel, mert különben lejár a "szavatossága", vagyis elveszti a jogokat. Így az egész póksztori visszakerülne a Marvel-hez (aki azóta már rendes filmstúdióként is működik, olyan filmekkel, mint az Iron Man I-II és az Incredible Hulk), és az a majdani rengeteg bevétel mind hozzá vándorolna, nem pedig a Sony-hoz. Ezért valószínűleg a tökük tele volt már azzal, hogy Raimi nyammog a könyveken és senkivel se tudnak időt egyeztetni, az idő pedig csak megy, így húzhatták elő ezt a reboot tervet. Ez jelentheti azt, hogy egy összecsapott munka, vagy éppen a nyomás miatt egy nagyon kreatív és jó film kerül majd ki a kezükből két év múlva. Mondjuk vannak olyan hírek is,  hogy már egy teljesen kész forgatókönyvük van az egészhez, amit talán titokban irattak Vanderbilt-el (mondjuk ő írta mostanság a Pókember 5-öt és 6-ot is, szóval eléggé benne lehetett a témában). Mindenesetre a stúdió részéről ez az egész egy eléggé vakmerő dolog.

És hogy mi a blog hivatalos álláspontja? Azt hiszem, kijelenthetem, hogy örülünk :-) ..... legalábbis egyelőre.

Human és a Filmbuzi jóvoltából pedig itt olvasható (angolul) a hivatalos sajtóközlemény: http://randomstuff.filmbuzi.hu/post/330108646/the-future-of-the-spider-man-film-franchise

Címkék: news spider man superhero the amazing spider man

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr961670827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása