What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

BoxOffice: Az Avatar mindenkit elvert

2010.01.27. 12:52 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A hét elején ténnyé vált az, ami már egy jó ideje sejthető volt. Az Avatar lett minden idők anyagilag legsikeresebb filmje, ugyanis megdöntötte a Titanic megdönthetetlennek hitt rekordját.

Amíg a süllyedő hajónak a világszintű végösszege 1,843,000,000 dollár volt (egymilliárd-nyolcszáznegyvenhárom millió - na, ki tudja, hogy az hány forint?), addig a kék szamáremberek már 1,858,000,000 dollárnál járnak, és útjuknak még koránt sincs vége. Ezt a felfoghatatlan összeget az Avatar pofátlanul gyorsan, hat hét leforgása alatt szedte össze. Összehasonlításul: a Karib-tenger 2-nek fél év, a Dark Knight-nak 9 hónap kellett ahhoz, hogy éppenhogy átlépjék az egymilliárdos határt. Persze az Avatar esetében nagyon sokat nyom a latba a 3D meg az IMAX, mert így kábé másfélszer többe kerül rá egy jegy, mint elődeire vagy bármilyen mozifilmre.

Szóval James Cameron legyűrte önmagát (ugye tudjuk, hogy a Titanic is az ő filmje). Az Avatar-é a legnagyobb világviszonylat, és a legnagyobb külföldi (nem amcsi) bevétel, már csak a hazai lista meghódítása maradt számára: ugyanis az amerikai öröklistát még mindig a Titanic vezeti 600 millióval, az Avatar meg a második helyen áll 554-el. Nagyon valószínű, hogy hamarosan ez is meglesz.

Egyetlen kérdés maradt: mit kezdenek majd ezzel Oscar-ék?

Címkék: avatar box office

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr681706278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása