What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Mindenki megvan - Everybody's Fine (2009)

2010.02.27. 19:26 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Robert De Niro egy hatalmas színész, akárhogy is nézzük. Ilyen filmes múlttal és ilyen kult-klasszis szerepekkel a háta mögött igazából már azt csinál, amit akar, tök mindegy, nem oszt, nem szoroz. Valahogy így jöhetett be a képbe nála az Everybody's Fine.

Frank (De Niro) nyugdíjas éveit tölti a kertvárosi házában, tök egyedül. Met sajna a felesége nemrég meghalt, a gyerekek - met négy is van - meg már felnőttek, szétszórva éldegélnek a világban. De azért néha összejönnek a szülőknél egy hétvége erejéig. Ez a nap pedig közeleg, Frank lelkesen készülődik, aztán az utolsó pillanatban mindenki lemondja a bulit. Frank ekkor gondol egy merészet: ha a gyerekek nem jönnek, majd ő megy hozzájuk, és belevág egy hosszú és tanulságos utazásba.

"Miért hazudtok nekem?"

Jól indul a film. Tényleg. Frank rendezgeti a kertjét (ismét megállapítottam, hogy nincs az az Isten, hogy én kertvárosban lakjak), bevásárol, tesz-vesz. Vannak benne poénok, átérezzük a feelinget. Kezdődik az utazás. Ez is tök jó. Beszélgetés idegenekkel, jó a túra-hangulat. Ismerkedünk a kölykökkel - mindenki jól hozza a figurát. Kate Beckinsale (jó, ő nem annyira), Sam Rockwell és Drew Barrymore (na, ő nagyon) végiglátogatása is egész jó. Plusz jó pont, hogy lappang valami a háttérben, valami nem stimmel senkivel. Ebből a filmből még bármi lehet.

És mi lesz? Semmi. Illetve mégis: egy túlnyálazott-cukrozot-álszomorú-szentimentális semmi. Frank befejezi az utazást, megnézem az órámat, még van hátra 30 perc. Mi fenét akarnak egy álló road-movie-tól még fél órán keresztül? Hát lelkizni. Nagy igazságokat mondani. Könnyre fakasztani. Jajdejó.

Viszont annyi jó talán van ebben, hogy nem nagyon fáj. Úgy értem, hogy az ember utólag nem haragszik erre a filmre, csak simán elfelejti. Talán kicsit bosszankodik az ezerpárszáz forint miatt, amennyibe a jegy került. De ennyi. És De Niro? Ő csak játszik. Kisujjból. Fél perc alatt többet mond el magáról egyetlen nézéssel, mint a "srácai" 10-20 perces játékidők alatt (mondjuk Drew az jó volt). Lehettet volna ez a film a Schmidt történetének a Robert De Niro verziója, és az nagyon jó lett volna, de nem lett. Ez csak úgy volt. Ennyi. 5/10.

trailer:https://www.youtube.com/watch?v=XGXuhyVxrQM

Címkék: kritika drew barrymore drama kate beckinsale robert de niro 5/10 sam rockwell everybodys fine

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr761795488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása