What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Alice Csodaországban - Alice In Wonderland (2010)

2010.03.08. 10:27 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Hát... Szóval ilyen lehet az, amikor Tim Burton-höz hozzávágnak egy szekérnyi lóvét egy olyan felkiáltással, hogy "na, csinálj amit akarsz, csak jól eladható legyen, és akkor jól megfizetünk". Annak ellenére, hogy valószínű ez húzódhat a háttérben, az Alice egyáltalán nem rossz film, sőt.

Alice immáron majdnem húsz éves, és akkor egyszer csak megint Csodaországban találja magát, amire ő egyáltalán nem emlékszik, annak ellenére, hogy kislánykorában már járt ott. Viszont az ott lakók nagyon is jól emlékeznez rá, és azóta is várják őt, mint a Messiást, mert hát ő fogja majd legyőzni a Vörös Királynőt és annak a sárkányát, és akkor végre béke és vidámság lesz. Csak hát Alice-nak ehhez nincs sok kedve...

"El fogsz felejteni"

Tim Burton teljesen szabadjára engedte elmeborult zseniális vízióit. Az Alice In Wonderland egy vizuális csoda vagy lsd trip, vízfejű Helena Bonham Carter-rel és légnemű dumáló macskával meg kártyakatonákkal a gombaerdőben, nem beszélve a Johnny Depp asztalánál ülő túlkoffeinezett tépett nyusziról, és még sorolhatnám napestig. Egyszerűen agyeldobós a film megvalósítása, már-már félelmetesen őrült, de ugyanakkor szeretnivalóan aranyos, ahogy ezt egy Burton filmtől elvárja az ember. 

Viszont a rendező másik oldala, a hihetetlenül erős belső tartalom (mint az Ollókezű Edward és társai), ami mindig annyira szép, és amitől a filmjei igazán fantasztikusak, na, az szinte teljesen hiányzik innen. Szomorú, de ez van. Egy-két mondat erejéig azért megcsillan valami (az is az Őrült Kalapostól), de ez így nagyon kevés. És hiába fáj kimondani, de az a helyzet, hogy az Alice a mester gyengébb alkotásai közül való (mondjuk a mezőny az bivalyerős). Pedig van itt minden. Egy (szokásosan) remek Johnny Depp, a már említett látvány, ragyogó ötletek, egy igazán jó alapanyag, meg Danny Elfman zenéje is, ami 100%-ban timburtonös, de mégse jó az egész. Olyan, mintha valaki kiette volna a tortának a belsejét. És itt jön be a pénz dolog is, látszik, hogy a Disney marha sokat költött erre a filmre, és agyon is reklámozza, és semmit nem bíz a véletlenre, és hát kommersz blocbuster lesz így Burton filmjéből, amihez majd járhat Alice menü a mozi büféjében, és az egészet az Avril Lavigne-szám teszi teljessé.

Viszont a poén meg abban van, hogy hiába a mainstream marketing gépezet, az Alice In Wonderland még így van olyan erős, hogy nem omlik össze teljesen, és egészen jó szinten tartja magát. Mert azért a felsorolt pozitív alapanyagok mégis megmentik a filmet, és csak annyi van, hogy a film nem áll be Tim igazi mesterműveinek a sorába. Nagyob bajunk sose legyen. Szóval nyugi, nem rossz film az Alice, azt is mondhatjuk, hogy "jó", csak hozzájön a "semmi különös" is. Ez van, Tim most játszott egyet a pénzzel, láthatóan élvezte, akkor most lehet nekiugorni a következő egetverő projektnek. De az aztán már igazán jó legyen! Erre meg adunk egy 7,5/10-et.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=pMiCJefpn9Q&feature=channel

Címkék: kritika fantasy johnny depp tim burton alice in wonderland 7.5/10 mia wasikowska

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr641815142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása