What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A titánok harca - Clash Of The Titans (2010)

2010.04.18. 19:46 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A kiknek a mije? 

Történetünk valamikor a görög mitológiák idejében játszódik. Az emberek berágnak az istenekre, merthogy nincs hal, amit kihalásszanak. Az istenek (élükön a lovagi páncélba öltözött Zeusz) pedig berágnak az emberekre, merthogy azok berágtak rájuk. Hádész előáll azzal, hogy jól megbünteti a halandó népet és elereszti a Krákent. Közben Zeusz törvénytelen fia, Perseus elveszití a családját, ezért depis lesz, ezért az argosiak rábízzák a Kráken kinyírását - mert közben megneszelték valahonnan, hogy a srác az félisten. Namost a Kráken előtt Perseus és szupercsapata még nekiáll a világnak, hogy legyakjon pár monsztert, de legfőképpen a halálos tekintetű Medusát, aztán visszatérjen kinyírni a Krákent. Mindeközben valami nő random feltűnik hősünk oldalán. Világos, nem?

"I'm not a king"

"Görög mitológia, ahogy azt Móricka elképzeli" - jellemezte a művet Varázslatoserdő a film egyharmadánál. Hát igen, ez így van, mert még én is rájöttem, hogy itt egyes dolgok nem gömbölyűek, pedig én aztán csekély mitológiai tudással rendelkezem. És igaz a hír, hogy a trailer-ben miért nem említettek egy fél mondtatot se a történetről: hát azért, mert nem nagyon van. Sam Worthington menetel Perseus szerepében előre, legyőzi a skorpiókat, a néniket, a kígyócsajt és mindent, ami mozog, és kész. Teszi ezt viccesebbnél viccesebb szituációk, párbeszédek és (il)logikus tettek mellett. Közben meg néha Liam Neeson és Ralph Fiennes veszekszik egyet. Meg persze a már említett random nő.

Azért nem bedőlni a "viccesnek": a film nem szándékosan poénos. Csakhát annyira szar, hogy én már röhögtem. Sőt, kábé az elejétől ezt a szintet hozza, így aki nyerni akar, az úgy üljön be a moziba, hogy "jajdeszarleszez, muhaha! XD" Máskülönben szerintem élvezhetetlen. Mert, hogy most ki, mit és miért csinál, az sokszor rejtély, és nem derül rá fény, meg ilyesmik. Alakításokat ne várjunk a nem létező sztori mellé, mert azok se nagyon vannak (talán csak Fiennes). Ne várjunk romantikát, mert az se nagyon van. Mondhatnám, hogy ez egy non-stop harcolós effekt-mozi (dejó is lenne!), de nem az, mert az akciók között marha uncsi átvezetések ütik fel a fejüket, amikben legalább az becsülendő, hogy annyira rosszak, hogy már szinte jók. Ez a nagy igazság egyébként az egész filmre jellemző.

Ha van egy jó dolog ebben a valamiben, azok a harcok. A szörnyek egy elsőosztályú CG munka eredményei, és jó nézni, ahogy (néha) küzdenek. A legjobb részeket Medusa mondhatja magáénak, a játék vesztese pedig a nagy és vérszomjas Kráken. Szegénykém alig öt percet tölt a vásznon, és abból is három arra megy el, hogy egyáltalán feláll a vízből. Pedig őt tényleg jól megcsinálták, kár érte.

Szombat este: moziba a Clash Of The Titans-re kólával, utána meg irány a Burger King, lehet nyomni a Whopper-t, és akkor tökéletes kis trash-éjszakánk kerekedett. A Clash semmi egyéb, mint egy plázamozi, olyan, mint anno a G.I. Joe. Nem bánt, de már nem is emlékszem rá, csak arra, hogy milyen jókat röhögtünk ott a hátsó sorban. És tényleg: annyira rossz, hogy már majdnem jó. 5/10. Megjegyzem, egyetlen Titán sincs a filmben. Komolyan. XD

trailer (nézd meg és mindent láttál): https://www.youtube.com/watch?v=FXttqg0RWU8

Plusz figyelmeztetés: én ugyan nem úgy láttam, de a hírek szerint elkerülendő a 3D-s verziója a filmnek. Mivel alapból nem úgy csinálták, csak a nagyobb bevétel miatt utólag átkonvertálták, az eredmény valami irtószar lett, állítólag néha olyan, mintha kivágott papírfigurák rohangálnának ide-oda. Szóval célszerű a normál fajtáját megtekinteni, ha már nagyon akarod XD.

Címkék: kritika fantasy clash of the titans action ralph fiennes liam neeson 5/10 titans sam worthington

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr591932339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása