What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Sorozat: The Pacific (2010)

2010.05.12. 13:03 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Hát hogy ez mennyire... dögunalmas.

Második világháború, amcsi csapatok a Csendes-óceánon, kis lószarnyi szigeteket kell megszerezni a japcsiktól. Ez a folyamat elvileg három haver katona nézőpontjából van bemutatva. Tök jó, én nem tudtam őket megkülömböztetni - talán úgy az ötödik rész körül megjegyeztem, hogy ezt a faszit már minta láttam volna korábban. És ez tíz részen át. Már annak, aki megnézi, mert én a hatodiknál azt mondtam, hogy nem pazarlok erre több időt.

Steven Spielberg és Tom Hanks felügyelete alatt készült ez az HBO-s minisorozat, ami tök jól hangzik, hiszen a páros már letett egy ilyet majd' tíz éve az asztalra, ez volt az Elit alakulat (Band of Brothers). Meg az HBO egyébként is jókat szokott csinálni. Ehhez képest a Pacific...

A Pacific nem is próbálja titkolni, hogy az Elit alakulat tesója - itt is ugyanúgy vannak bevezetők veteránoktól, és még a pirossal aláhúzott "Part three" is itt van a főcímben. Viszont ami nagy különbség a kettő között, az az, hogy amíg az Elit alakulat emlékeim szerint tök jó volt meg érdekes, addig a Pacific nagyon szar és rohadt uncsi. Most komolyan, miért kellett ez? Spielberg-nek van egy ilyen becsípődése, hogy x évenként háborúznia kell, vagy mi? Követhetetlen és iszonyat lassú ez a sorozat. És amellett hogy lassú, a világon semmi nem történik benne. Vagy csak nekem nem tűnt föl. Katonák mennek, háborúznak, mennek, lőnek, mennek, halnak, mennek... mennek. Jó, oké, ez a háború, de ezt azért érdekesen is el lehet ám mesélni. A másik meg, hogy elődjéhez képest a Pacific mindenképpen sötétebb, dárkosabb. Már a részek elején megjelenő eredeti archív felvételek megadják az alap depresszív hangulatot, de a feeling a részek egészére is kihat. Azt nem tagadom, hogy jól néz ki, tényleg profi munka meg minden. Csak hát érted. Szar az egész. Bár egy jó rész volt, amikor a katonák Melbourne-ben pár hét kimenőt kapnak, és ott van egy love story egy helyi lánnyal, de ennyi. Azt hiszem az a negyedik rész volt.

A főcímén kívül (ami tényleg nagyon jó) semmi jó nincs a Pacific-ben, nekem szenvedés volt nézni, le is álltam róla. Beazonosíthatatlan karakterek, érthetetlen szituk, mélydepresszv feeling - nem hiszem, hogy ez kéne nekünk. Ez tőlem nem kap 3/10-nél többet, Spielberg meg az HBO meg inkább folytassák a United States of Tara-t.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=e99B80crU3E

és a király főcím: https://www.youtube.com/watch?v=cIOvDPW3LK0&feature=related

Címkék: sorozat hbo 3/10 the pacific

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr681996075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása