What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A Szupercsapat - The A-Team (2010)

2010.08.10. 17:02 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Egy olyan korban, amikor egyes férfiakat nem könnyű megkülönböztetni a nőktől, és amikor egy ratyi nyálgép álompasinak számít, egyre nagyobb szükség van az igazi férfiakra, mint John McClane, Dutch és Walt Kowalsky - na meg persze a Szupercsapat összes tagja.

Hannibal éppen Face megmentésére siet, amikor összefut egy nagy állattal, aki B.A.-nek hívja magát. Miután összehaverkodnak, együtt mennek tovább megmenteni, majd mikor ez sikerült, gyorsan elhúznák a csíkot, ehhez viszont egy pilóta kell, így a közeli kórházból összeszednek egy pilótát, akit úgy hívnak, hogy Murdock. Miután kimásztak a bajból, nyolc hosszú évig dolgoznak a seregben egy csapatként, és hát ők a legjobbak. Aztán valaki beleköp a levesbe, és a legjobbak menekülni kényszerülnek. Üldözi őket a kormány.

"So, Satan walks into this bar..."

Igen, a film az A-Team megszületéséről, és a tv sorozat előtti időkről szól. Nem kell megijedni, az összehaverkodást tíz perc alatt lezavarják, és a tovább 110 percben már összeszokot bandaként láthatjuk hőseinket. Hogy mit csinálnak, és miért is csinálják, az igazából mellékes - hiszen buli az egész. Ezt a filmet egy percig nem kell komolyan venni, ő sem veszi magát komolyan. Legjobb példa erre, hogy az összes akció jelenet fizikai képtelenségeken alapszik. De attól még baromi jó és menő! És hogy mi teszi azzá? Hát a négy főhősünk, akiknél szórakoztatóbb csapatot régen láttunk. Liam Neeson (yee!), Bradley Cooper, Sharlto Copley és Quinton Jackson négyese nagyon, de nagyon el van találva! El is viszik a hátukon a filmet. Mert hiába néz ki kivételesen jól Jessica Biel, hiába ötletes Petrick Wilson undorító gonosz figurája, hiába vágnak oda az akciók, a film önmagában egy hatalmas középkategória... lenne, ha nem lenne maga a címszereplő, az A-Team.

Ha van egy ennyire jó csapat, akkor már nem is kell sokat csinálni, megy az magától (lásd Jóbarátok). Nem is ölt senki túl nagy energiát a cselekménybe, de a film mégis működik. Ennyit számítanak a színészek. Egy agykikapcsolós banzáj a Szupercsapat. Nem érzek nagy késztetést az újranézésre, de egyszer szokatlanul jó szórakozás. És mint utaltam rá, ezek bizony alfa hímek. És jó ilyen retro keménységet látni a vásznon, mert nem sokszor van rá alkalom. Amikor Liam Neeson meggyújtja a szivarját, vagy ahogy Face csajozik; ahogy B.A. osztja az észt és Murdock elkezdi adni az utaskísérőt, miközben lángol a fél repülő... Na, ez már igen! Ilyen egy kemény film! Ez kell ide! Egy jó kis B-kategória, A-osztályúra csomagolva. Már csak haverok kellenek meg pár sör, és kész is a buli XD

Az A-Team laza akicófilmet ígér, és ezt be is tartja. Ráadásul még tök állat is. Jár neki a 7,5/10. Jöhet a folytatás!

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=z93AADd2Dpo

Címkék: kritika action liam neeson the a team bradley cooper 7.5/10 sharlto copley joe carnahan

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr162212726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása