What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Boszorkányvadászat - Season Of The Witch (2011)

2011.02.04. 16:20 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Nyugalom, a Season Of The Witch korántsem olyan rossz, mint a híre.

1345 körül a két kereszteslovag, Behmen (Nicolas Cage) és Felson (Ron Perlman) felhagy a hivatásával, mert megunták a folyamatos kaszabolást. Elkezdik járni a világot. Útjuk során eljutnak egy kis városba, ahol valamiért tömlöc vár rájuk, hacsak nem segítenek az ottaniaknak. Nekik, és még három embernek, köztük egy pappal, el kéne szállítaniuk egy ifjú boszorkányt az elfelejtettemhova, hogy az ottani szerzetesek ítélkezzenek sorsa felett. Neki is vágnak az útnak, ami nem várt veszélyeket tartogat - ugyanis úgy látszik, hogy nem éppen egy barátságos boszit fuvaroznak.

"It's not witch"

A Season of The Witch egy egészen élvezhető középkori fantasy horror. Egyáltalán nem kimagasló, sőt, jónak se mondanám, de azért élvezhető. Legnagyobb erényei közé tartozik, hogy egy ősrégi technikát alkalmaz, ami az Alien óta divat - az út során a szereplők szépen lassan elfogynak. Ez nem egy eredeti, de mindenképpen praktikus húzás, hiszen tisztességesen mozgásba tartja a cselekményt, csökkentve ezzel az eseménytelenség esélyeit. Ezen túl a hangulat teremtésben is jól vizsgázik az alkotás, a fertőben úszó sötét középkor remekül átjön. Nicolas Cage se rossz, egyáltalán nem, főleg, amikor Ron Perlmannel játszák az ősrégi haverok szerepet, az kifejezetten jól sikerült. Ami viszont eléggé ront a filmen (az eléggé banális cselekményén kívül), az a nagyon béna lezárás, és az ahhoz tartozó átlagon aluli CG munka, amiért szinte én szégyellem magamat. Ha addig volt is esélye a fimnek arra, hogy komolyan vegyem, ott ez mind elhasal, egyszerűen annyira gáz az egész.

Mindent összevetve azért ez a film egy egyszeri másfél órás szórakozásként azért megállja a helyét. 5,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=qLoKm_vUsFY

Címkék: kritika horror nicolas cage ron pearlman adventure 5.5/10 season of the witch

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr902636450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása