What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

DVD: The Social Network

2011.02.19. 11:34 | Adam Van Helsing | 1 komment

Február 15-én jelent meg David Fincher legújabb, erősen Oscar esélyes filmje, a Social Network kétlemezes DVD-n és BD-n. Kéklézer lejátszó híjján én a dvd-t zsákoltam be, lássuk, milyen lett a kiadás.

A film továbbra is óriási, állítom, hogy Fincher egyik legjobbja, és házimozin talán még jobban életre kelt, mint a moziban. Akármilyen is a tálalás, már csak a film is megér minden pénzt - de szerencsére nem csak a film sikerült hihetetlen jóra.

Tálalás

A Social Network dvd-hez jár egy nagyon kemény próbatétel, ami simán elijesztheti a gyűjtőt. Méghozzá az a pimasz árcédula, rajta az, hogy 3990. Ennyit kérni egy dvd-ért manapság, még akkor is, ha kétlemezes, eléggé szokatlan, kissé undorító is. De hát a Sony már csak ilyen, emlékezzünk csak a Terminator 4-re vagy a 2012-re. Akinek nem lételeme a film, az szerintem várjon vele még másfél évet, amíg olcsóbb lesz. Aki viszont már most magáénak akarja tudni, annak javaslom a Duna Plaza Saturnját, vagy az Xpress-t, ugyanis ott "csak" 3790. Tudom, kétszáz forint nem sok, de mégis valami.

Aki nem rettent vissza az ártól, vagy elhatározta, hogy 4 napig nem eszik, az - nincs mit szépíteni - az utóbbi idők egyik legjobb dvd-jének lehet a boldog tulajdonosa. Amivel először szembetalálkozunk, az egy szép karton o-ring, ráadásul angol nyelvű (hála a Sony-Intercom spórolásos együttműködésnek, aminek én tényleg mindig örülök), így a gerincen nem az áll, hogy közösségiháló, hanem a tiszteletet parancsoló The Social Network. A belső műanyag tok borítása megegyezik a külső dizájnnal, a különbség annyi, hogy ez már magyar nyelvű. Viszont a borító nem kétoldalas, de hála az egymás melletti lemez elrendezésnek (vagyis nem lapozgatós technikának) ez nem igazán zavaró. A lemezek elegánsak - mindkettő fekete.

A lemezeket betéve újabb jó hír: mozgóképes menü. Mondjuk a Sony-tól ez mindig elvárható, de én azért plusszba örültem neki. Ráadásul a menü nem is akármilyen. Először is hosszú, de olyan jó hangulatteremtő, hogy csak na. Nem tudom, mikor láttam olyat, hogy a menühöz külön felvételeket készítettek, de ez olyan. Egészen félelmetes és közben szomorú az egésznek a hangulata - akárcsak a film. Az almenük már állóképesek, de így kit zavar? Tálalásból jeles.

Kép, hang

Fincherről tudni kell, hogy ő mindig nagyon figyel filmjei dvd és bd kiadásaira. Nincs ez most se másképpen - a Network képe gyönyörű. Igaz, hogy majdnem végig sötét az egész, de olyan éles és részletgazdag, hogy csak na. Öröm nézni. A hangsávot meg öröm hallgatni. Gondolom az evidens, hogy ezt a filmet nem a special effektek meg a robbanások éltetik - szöveg, háttérzajok, és zene. Namost a zene kegyetlenül szól. Reznor és Ross zenéje valami zseniálisan jól működik 5.1-ben, annyi plusz életet tesz hozzá a filmhez, hogy csak bámulok. Bár az egyik legemlékezetesebb rész ezen a téren a disco party, ahol nem ők szólnak, de mindegy, mind hangban, mint képben ez a lemez nagyon profi munka. Istenjó. A lemezen angol, magyar, cseh és lengyel 5.1 található. Feliratok is ezek, plusz szlovák. A szinkronba nem néztem bele - szerintem ez is a tipikus "csak angolul" film.

Extrák

Viszont itt még nem tudni, hogy megérte-e a majd' négy rongyot a cucc. Az első lemezen nincsenek extrák két audiokommentáron kívül (egyik Fincherrel, a másik Sorkinnal és a többiekkel), a lényegesek a másodikra maradtak. A kettes lemez menüje ugyanaz, háromféle almenüvel. Az egyik a feliratok: bamm, nincs magyarosítás az extrákhoz. Mit mondjak, hát Sony. Ezzel talán túl is léptünk az egyetlen fekete ponton: ugyanis innentől szinte minden hibátlan.

Először is megnézhetünk egy négy részre bontott másfél órás filmet a film készítéséről. Ez egy nagyon király werkfilm lett, mindent meg lehet tudni a forgatásról, és mindenki nyilatkozik. Érdekes és lendületes. Az utolsó részben (The Lot) még olyan is van, hogy megosztott képernyőn láthatjuk az adott jelenetet a filmből, meg azt, hogy hogyan forgatták. A filmkészítés szinte minden zegzugába betekintést nyerhetünk, írtó érdekes.

Ha ezzel végeztük, a másik almenüben még megnézhetünk "pár" featurettet. Ezek átlag 15 perces kisfilmek. Van egy az utómunkákról, egy a látványról, három a zenéről (ebből az egyik az evezős verseny zenéjének négy változata), és egy egy számomra eddig megfejtetlen valami, ami a disco részt járja körbe négy különböző szempontból. Az összes kisfilm érdekes és marha jó - erről a lemezről szinte meg lehet tanulni a filmkészítést.

Mi hiányzik

Szívesen megnéztem volna a két hiperjó trailert, meg persze a magyar felirat az extrákhoz. De ezek már nagyon szőrözések. Ez a kiadás úgy jó, ahogy van. Komoly, elegáns, vérprofi - méltó a filmhez.

Ítélet

Borsos ár ide vagy oda, ilyen jó kiadványt régen vettem. Aki befizet rá, és tudatosan veszi meg, nemcsak a "leemelem a polcról mert menő film" vezérli, az nem fog csalódni. Első osztályú. Ítélet: Kosárba.

Film: 10/10; Kép/hang: 10/10; Tálalás: 9/10; Extrák: 9/10

 

https://www.youtube.com/watch?v=mWoUgftTj3Y&feature=channel

Kritika a filmről: http://helsing.blog.hu

Megrendelés és infók: http://www.xpress.hu

Címkék: review david fincher jesse eisenberg the social network bd/dvd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr592672328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Együtt Utazók · http://www.egyuttutazok.hu 2011.03.03. 11:16:03

Biztos láttad már, én újra meg újranézve is szakadok a röhögéstől:
www.youtube.com/watch?v=Nnl-yQjGYBs

zseniális!
:D :D :D
süti beállítások módosítása