What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Halálos Iramban: Ötödik sebesség - Fast Five (2011)

2011.05.09. 19:43 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Fast Five. Ennyi.

Paul Walker és Jordanna Brewster sikeresen megszöktette Vin Dieselt, és a csapat most Rióban bujkál. Úgy döntenek, hogy valahol messze újrakezdik, de ehhez pénz kell. A terv az, hogy kirabolják a riói maffia-atyaúristent. Ehhez összeszedik az összes szereplőt az előző részekből, hogy véghezvigyék az utolsó balhét. Ám ehhez a frissen bevetett FBI ügynöknek, Dwayne Johnsonnak is lesz egy-két szava.

"Never let them get into the cars"

Két évvel ezelőtt szinte véletlenül ültem be a negyedik részre. Az előzőeket nem láttam, de tudtam, miről van szó - izomagyak autóznak. Aztán kellemesen csalódva jöttem ki a moziból, hiszen jó kis agyatlan kikapcsolódást kaptam a pénzemért, azt a jó értelemben vett akciófilmet. Így hát most jött a Fast Five, és immáron nem véletlenül mentem be rá. Most már nem is volt olyan jó. Akció akció hátán, keményfiúk egymásnak feszülnek, és pörögnek az ötletes (fizikának ellentmondó) autós mutatványok - ezt kellene látni. A film ezt tartja is, a gond ott van, amikor komolyságot, sőt, érzelmességet próbál magára erőltetni - azok a pillanatok, párbeszédek lesznek azok, amiktől az embernek fáj az agya, és a falat kaparja kínjában. Viszont az utcai autóverseny teljes egészében ki van vágva. Hát mi van itt?

Amúgy jó ötlet egy heist-moviet csinálni az alapanyagból, hiszen sok lehetőséget rejt magában, amit a film többé-kevésbé jól ki is használ. A készítők legjobb dobása mégis kétség kívül Dwayne Johnson megvétele volt, ugyanis remekül illeszkedik az egészbe, és szarrá gyúrt teste valamint mocskos dumája segít a filmnek abban, hogy ott maradjon, ahol a helye: a bűnös élvezet szintjén. Ám ő egyedül sajnos kevés ehhez, és a kész film inog a "jaaaj, tekerjünk mááár" és a "hú de állat!!!" szélsőségek között. Azért a végére, a páncélszekrényes autós üldözéssel viszonylag helyre áll a kép, mert az tényleg rohadt ütős lett. Csak azután is jön a bünti: ilyen feleslegesen hosszú és nyálas befejezése talán csak a Király visszatérnek volt.

Nem volt ez a Fast Five olyan rossz, de elég volt. Úgy az egész szériából is (pedig ötből csak kettőt láttam). Persze lesz hatodik, hiszen a film durván kaszál. És persze majd azt is megnézzük, hátha kapunk egy színtiszta izzadós akció filmet. Az ötödik most csak 6/10

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FDOBLS8m2yE

Címkék: kritika action 6/10 vin diesel paul walker dwayne johnson fast and furious justin lin

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr852886886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása