What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Ne engedj el! - Never Let Me Go (2010)

2011.05.31. 11:59 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Készítsd a borotvát.

Keira, Andrew és Carey az ötvenes években éldegélnek egy árvaház-szerűségben, és ilyen szervcserére tenyésztett klón mifenék (ez nem spoiler, egy pillanatig nem titkolják). Így nőnek fel, aztán már kint élnek a világban, és miután Carey szereti Andrew-t, de Andrew Keirával jár, szenvednek. Évekig. Ennyi.

Ebben a filmben egyetlen értelmes mondat se volt.

A Never Let Me Go-t úgy képzeld el, mintha a Michale Bay-féle Islandet művészfilmbe csomagolták volna. Ez még nem is lenne baj, érdekes egy klón-sztorit érzékenységgel és mélységgel bemutatni - ám filmünk sajnos átbillen a másik oldalra. A Never Let Me Go a művészfilm azon csoportjába tartozik, ami keveri az élvezhetőséget a dögunalom-mindjárt-felvágom-az-ereimet érzéssel, és innentől bukó az egész. Egy majd' húsz évig tartó szerelmi háromszög egyszerűen komolyan vehetetlen úgy, hogy a résztvevők közti érzelmi szint és kommunikáció az idő múlásával nem változik, megmarad iskolás szinten. A felnőttek ugyanazon és ugyanúgy szenvednek mint a film elején a kölykök - vicc. Így tolja el a remek és izgalmas alapanyagot a film, és válik totál kudarccá. Mert innentől már tök mindegy, mi történik, csak azt nézem, hogy mikor lesz már vége. Ráadásul hatalmas hiba, hogy a szenvedésen kívül semmivel se foglalkozunk - vagyis ennek a klón izé-mizének búcsút mondhatunk. Azért egy értékelhető (sőt, kurvajó) pillanat akad: Andrew Garfield üvölt a sötétben. Ez így hülyén hangzik, de az tényleg jó.

Ezt leszámítva a Never Let Me Go borzalmas, és csak azért kap 4/10-et, mert itt-ott átbillen élvezhetőbe. Csak aztán gyorsan vissza is fordul.

trailer:

Carey Mulligant meg gyorsan rakják vissza oda, ahonnan előszedték, mert borzalmas.

Címkék: kritika keira knightley drama 4/10 carey mulligan andrew garfield never let me go

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr642945709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása