What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Top10: Túrák

2011.07.20. 11:15 | Adam Van Helsing | 2 komment

A fura toplisták sorában a kajálások után következzenek a túrák - minden lehetséges körülményen és balhén át, négy keréken, bakancsban, repülve. A lényeg úgyis a célig vezető út.

 

10: A Holnaphoz - Children Of Men

Clive Owennek a világon semmi kedve az egészhez, de hát mégiscsak az emberiség jövője a tét. A jövő legbarátságtalanabb Angliáján át kíséri el az első kismamát 18 éve, menekült táboron és háborús övezeten keresztül, nyomában az ellenséges Halakkal - és mindezt strandpapucsban.

 

9: George Lucas birtokára - Fanboys

A négy örök hardcore Star Wars fan haver útra kell, hogy a premier előtt fél évvel láthassa a Baljós Árnyakat - ám a végcélhoz (a Lucashoz való betöréshez) rögös az út. Melegbár, netről megismert barátnő, varázsgomba és ellenséges Star Trek fanok nehezítik útjukat. És a fénysebesség se működik.

 

8: A Naphoz - Sunshine

Haldoklik a Nap, ezért egy csapat űrhajós nekiindul, hogy újraindítsa azt, mielőtt megfagy a Föld. Se meteor, se alien, se semmi - csak az összezártság pokla. A nyomás nagy, a túra elég izzasztó - és valaki, aki elbeszélgetett Istennel, még bele is köp a levesbe.

 

7: Ryan közlegényhez - Saving Private Ryan

Tom Hanks és bandája nekiáll, hogy a Második Világháborúban megtalálja Ryan közlegényt. A küldetés csaknem lehetetlen, Európa romokban, mindenhol nácik - a túra nehézségét misem prezentálja jobban, hogy még Vin Diesel is elpatkol.

 

6: Paradise Falls-hoz - Up

Carl Fredricksennek öreg napjaira nem maradt semmije - csak az elhunyt felesége álma, hogy egyszer a legendás vízesésnél lesz a házuk. Carl így nekiindul lufikkal működő repülő házával, hogy legalább ő megélje az álmot. Útja során mellészegődik Russel, Dug és Kevin, valamint egy hadseregnyi harci kutya.

 

5: Marlon Brandohoz - Apocalypse Now

Martin Sheen a legkeményebb vietnami feladatot kapja: be kell mennie a dzsungel mélyére, a legnagyobb szarba, amit valaha látott a világ, és ki kell hoznia onnan a megőrült ezredest, Marlon Brandot. A háborún át vezető gyilkos túra a legveszélyesebb dolgot hordozza magában: egy masszív elmebaj kialakulását.

 

4: A boszorkányhoz - Blair Witch Project

Ami egy videózós kirándulásnak indult egy teljesen átlagos erdőben, hirtelen a legszörnyűbb rémálommá válik. Úgy tűnik, a boszi létezik, így hőseink semmivel se törődve indulnak az erdő kijárata felé - már ha lenne olyan.

 

3: Mordorba - Lord Of The Rings

 

Középföldén a küszöbön áll az utolsó háború, ám a jók által a rosszak legnagyobb fegyvere hazafelé tart - avagy minél közelebb a vész, annál távolabb a baj. A baj az, hogy ez nem így van: Frodó és Samu egy egész világot szelnek át, és annak az összes szörnyével balhéba keverednek.

 

2: A hullához - Stand By Me

Írónk visszaemlékezik legszebb gyerekkori emlékére: mikor kiskölyökként három barátjával elindultak az ismeretlenbe, hogy megtalálják a hírhedt hullát a sínek mellett. Ám amint mindig, a lényeg nem a cél, hanem az odavezető út. Egy rövid ideig tartó, de gyönyörű barátság meséje.

 

1: Alaszkába - Into The Wild

Alexander Supertramp maga mögött hagyja a világot, és úgy dönt, él egy kicsit. Rengeteg helyre eljut és legalább annyi embert ismer meg - ám a célra egyedül marad. Nagy magányában rájön a legnagyobb igazságra: a boldogság csak akkor valódi, ha megosztod valakivel. Sean Penn filmje valószínűleg a legszebb/legkeményebb filmes túrát mutatja be, Emile Hirsch legnagyobb alakításával.

 

Ezek voltak a túrák, és most mindenki indítson kirándulni - vagy csak nézze meg a felsorolt filmeket :-)

 

Eddig fura listák:

Top10: Étkezések

Címkék: up sunshine top10 lord of the rings into the wild fanboys top lista children of men stand by me saving private ryan apocalypse now blair witch project

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr813082890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Együtt Utazók · http://www.egyuttutazok.hu 2011.07.22. 00:47:15

Stand By Me: na, nem is a tóban, hanem a vasúti sínek mellett! Viszont a top 3 TÖKÉLETES! :)
süti beállítások módosítása