What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Mission: Impossible 3 (2006)

2011.08.23. 10:36 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Még nem volt szerencsém olyan Tom Cruise filmhez, ami közben azt éreztem, hogy Tom Cruise valami iszonyat nagy szarban lenne. Most ez is megtörtént, és ezért nagy taps J.J. Abramsnek.

Kedvenc ügynökünk, Ethan Hunt (Tom Cruise) házasodni készül. Felesége (Michelle Monaghan) persze semmit se tud vőlegénye valódi munkájáról. Egy nap Ethan beletenyerel a tutiba, és azon kapja magát, hogy a világ legrosszabb rosszfiúja (Philip Seymour Hoffman) nyomában van. Azzal viszont nem számol, hogy főgonoszunk olyan mocsokságokra képes, amilyenekkel még sose találkozott. A nagy balhéhoz Ethan összeszedi profikból álló csapatát, és egységes erővel vágnak neki az újfent lehetetlen küldetésnek.

"Egy robbanótöltet van a fejedben"

Abrams első filmje az M:I:III, de már itt megmutatja, hogy ő nem egy mindennapi rendező. Egyből belecsap a lecsóba - még három perce se megy a film, de az izgalom már a tetőfokon. Eltelik fél óra, és már olyan akcióáradaton vagyunk túl, amiben egy fél hiba nincs, és el se tudom képzelni, hogy mi jöhet még ezután. Hát még nagyobb durvulás, természetesen. Abrams magasról tesz Cruise időközben kialakult sebezhetetlen státuszára, és mint fentebb mondtam, olyan szitukat teremt, hogy elhiszem, hősünk akár még a fogát is otthagyhatja. És ez nagyon jó, mert ettől lesz igazi izgalom, és ettől tudom az M:I:III-ra azt mondani, hogy nagyon régen láttam már ennyire király akciófilmet. Valami döbbenetes az egész, kezdve az ijesztően genyó Philip Seymour Hoffman-tól, a hibátlan feszültség építésen és az egészen fordulatos forgatókönyvön át, egészen a bravúros autópályás részig, ami nemcsak a film csúcspontja, de az egyik legjobb akció jelenet ever. És ez Abrams első filmje.

Viszont a rengeteg oltári jó első filmből csak néhány büszkélkedhet azzal, hogy hibátlanul zseniális. Az M:I:III sajnos nincsen köztük. Az említett, és csúcsra járatot autópályás rész (ami kicsivel a félidő után van) után filmünk eléggé leül - ez szomorú, de azért valahol érthető, hiszen nem könnyű két óra maximum feszültséget/izgalmat biztosítani. Nem kell megijedni, a film nem romlik el, csak már nem pörög az addigi fordulatszámon. De ez még simán megbocsátható lenne, ha valószínűleg nem jöttek volna be a képbe a stúdiófejesek, hogy elszúrják a film legnagyobb ziccerét. Pedig Abrams kezében ott volt a kulcs egy mindent elsöprő akciófilmhez, és hiszem, hogy van ő olyan tökös rendező, hogy meg is lépte volna a nemárulomelmit. Nagyjából itt jöhettek be a Paramountosok, hogy "hé, haver, ez egy nyári blockbuster laza akciófilm, nekünk heppiend kell" - ez vezethetett egy fájóan ciki fordulathoz, ami után az ember a falat kaparja, mert ilyen elszalasztott lehetőséget nagyon ritkán látni. És innentől annyi is egésznek - a végső percekben az addig remek M:I:III lesüllyed az "átlag akciómozi Tom Cruissal" szintre, és már mindegy is, hogy mi lesz a vége, nagyjából ki lehet találni. Azért rendezőnk elérte azt, hogy ez a sablon-tenger legalább élvezhető legyen, és ne fájjon annyira. Azért kár érte.

Viszont egy pillanatig se feledkezzünk meg a mindezt megelőző kilencven egynehány pernyi játékidőről, amit már éppen eleget éltettem. Az M:I:III-at csak a vége húzza le, de addig minden pénzt megér - egy istenkirály akciófilm. Bár végeredményben csak 8/10-et kap az említett okokért, azért nagyon sokáig ott bujkál benne a 10/10. És azért ez egy ilyen filmtől nem kis teljesítmény. Egy elsőfilmes rendezőtől meg pláne.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=yiuT8lHftq0

Címkék: kritika tom cruise action michelle monaghan 8/10 mission impossible philip seymour hoffman j.j. abrams

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr93173063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása