What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Az adósság - The Debt (2010)

2011.11.26. 15:57 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Egyáltalán nem egy újító valami a Debt, sőt, de mégis piszok szórakoztató.

Rachel (Helen Mirren / Jessica Chastain), az ex Mossad ügynök a hatvanas években egy háborús bűnös megölésével szerezett magának elismerést - öreg fejére azonban a múlt ismét kísért, és harminc év után ismét meg kell villantania tudását.

"I'm not brave. I'm terrified"

A Debt-ben meglepően jó egyensúlyban keveredik a kamaradráma a sematikus thrillerrel. Filmünk két részre oszlik: van 1997, Helen Mirren és Tom Wilkinson; illetve van 1966, Jessica Chastain, Sam Worthington és Marton Csokas - és azt kell mondja, hogy az utóbbi sokkal jobbra sikerült. Nem mintha Mirren játékával vagy annak a szálnak az amúgy eléggé kiszámítható, de mégis jól működő cselekményével bármi baj lenne - csak egyrészt rövidebb, másrészt láthatóan kidolgozatlanabb, amit azért valahol megértek. Engem is jobban érdekelt volna (és nézőként érdekel is) a hatvanas évek, a szinte egyhelyszínes, színházi előadást idéző dráma három, majd egy ponton négy ember összezártságáról. Úgy képzelem, hogy a készítőknek (akik közül az egyik Matthew Vaughn, mint író) ez volt az ötletük, a keretként feltűnő 97-es időszak szinte csak játékidő kitoldásra, valamint szálak elvarrására szolgál - ehhez képest, mondom, az is tök jó lett. Egyébként a film teljes jellemzése is kimerül kábé ennyiben: egy remek színészekkel telerakott, nagyon jó sztorival bíró, és nem mellékesen végig iszonyat izgalmas és érdekes, tök jó film. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=RFp28r9sqUw

Címkék: kritika thriller helen mirren 8/10 tom wilkinson sam worthington ciaran hinds jessica chastain the debt

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr263413288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása