What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A hatalom árnyékában - The Ides Of March (2011)

2012.02.03. 09:41 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Én azt mondom, örüljünk, amíg a hazai politikai palettán csak hülyék vannak - még mindig jobb, mintha emberségüket vesztett monsterek lennének.

Stephen (Ryan Gosling) a legnagyobb koponya a politikai választások kulisszái mögött. Most éppen Mike Morris-t (George Clooney) igyekszik felnyomni az elnökségig. Egy nap azonban Stephen elkövet egy hibát - és ha ebben a világban hibázik az ember, annak rossz vége lesz.

"You're my best friend"

George Clooney egy okos rendező, bár ezt már tudjuk egy ideje. Eme tény süt legújabb munkájáról, az Ides Of March-ról is. Clooney remekül képes összekeverni a politikai thriller műfajának múltját és jelenét. Filmje határozottan friss, lendületes, és teljes mértékben kielégíti saját korának nézői igényeit - ugyanakkor nagyon kellemesen megidéződik az All The Presidents Man és egyéb klasszikusok, legyen szó hangulatról, feszültségkeltésről, valamint a közönségen egyre inkább eluralkodó érzésről, miszerint ez az egész halálosan komoly. George mondhatni játszi könnyedséggel prezentálja a vérre menő játékot.

Ha valamit fel lehetne róni az Ides Of March-nak, az talán az időtartama - úgyis, mint 100 perc, és úgyis, mint egy talán 4-5 nap egy teljes elnökválasztási kampányból. Ez a rövidség valószínűleg ott gyökeredzik, hogy filmünk eredetileg egy színdarab, ami filmre átültetve, nos, eléggé csak egy szösszenetnek érződik. Hogy Clooney egy okos rendező, itt válik nyilvánvalóvá: nem hódol be az elvárásnak, nem nyújtja szét az alapanyagot egyre nagyobbra csak azért, hogy elérje a megszokott időt vásznon innen és túl - hiszen ennek a történetnek ez a lényege. Néhány ember (akihez egy bitang erős színészgárda társul, Goslingtól Hoffman-on át egészen Giamatti-ig) pár napja a politika mocsárban - és ha pár nap ilyen tud lenni, mi lehet itt a továbbiakban. Így válik a film legnagyobb dobásává az, ami első ránézésre a gyengéjének tűnik.

Aki szereti a fogyaszthatóan okos, csavaros, és amolyan "gondolkodósan ijesztő" filmeket, annak mindenképpen ajánlom az Ides Of March-ot. De igazából mindenkinek, már csak főhősünk pokoljárásának ábrázolása miatt is. Mert ahogy Ryan Gosling egyre mélyebbre és mélyebbre süllyed, és ezt úgy sikerül prezentálni, hogy egyre inkább Harvey Dent esetére emlékeztet, arra megéri befizetni. És ahogy Clooney elvágja a történetét, az kérem mesteri. 9/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=McCt-_yYLpo

Címkék: kritika thriller george clooney evan rachel wood marisa tomei 9/10 philip seymour hoffman paul giamatti ryan gosling the ides of march

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr214056237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása