What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Hadak útján - War Horse (2011)

2012.02.18. 09:58 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Pedig a Tintin kapcsán Steven és én már kezdtünk egyenesbe jönni...

Az első világháború elválasztja egymástól az ifjú Albertet és szeretett lovát, Joey-t. Ahhoz, hogy újra egymásra találjanak, mindkettőjüknek számtalan kalandon és megpróbáltatáson kell keresztülmenniük.

"He's my horse, sir"

Úgy tűnik, az álomgyárban az idei divat a mozi, mint olyan előtti tisztelgés volt. A két legnagyobb Oscar-esélyes, vagyis a Hugo és az Artist is erre összpontosít, ha minden igaz, de a legjobb kilenc egy másik tagjáról, Steven Spielberg War Horse-áról is elmondható ugyanez. Mindenki kedvenc baseballsapkása az, aki 2011-ben megtehette azt, hogy egy, az aranykor szellemében készülő, a Gone With The Wind és társai nyomát követő filmet forgasson, ráadásul két és fél órában egy alig száz és fél oldalas ifjúsági regényből, kvázi egy lovat téve meg főszereplőnek. A War Horse-ról süt ez a "régi idők mozija" koncepció, akármelyik oldaláról is vizsgáljuk, és nem mondom, hogy ez nem jó - kifejezetten kellemes ilyen filmekkel találkozni a kétezres években. A baj az, hogy filmünk ezen kívül nem tud sok mindent felmutatni, mint például egy épkézláb karaktert, vagy legalább egy darab hihető szituációt. Ugyanis a helyzet az, hogy Spielberg mester egy nosztalgikus filmeposzba oltott mesét készített, és mint ilyen, szinte már kínosan egyszerű, kezdve ott, hogy ebben a világban kétféle ember létezik, mégpedig nagyon jó és nagyon rossz.

De ezt még el is lehetne nézni, ha a film egyébiránt működne, de hát nem nagyon - nemcsak az izgalom hiányzik, de mindenféle személyiség is, amiről azt mondhatnám, hogy ezt valaki rendezte, nem pedig egy gép rakta össze. Jó, Steven azért itt-ott megvillogtatja tudását, és vannak kifejezetten nagyon jó pillanatai a War Horse-nak, de ezek jó, ha 10 percet kitesznek a 146-ból. Ugyanakkor nem lehet igazán haragudni erre a filmre, mert önnön tervét véghezviszi, lehet csodálni a lovakat és az valóban elképesztő háborús részeket, és őszintén szólva jól el lehet nézegetni az egészet. Viszont ettől sokkal többet vártunk. Legyen egy gyenge 7/10.

trailer (inkább maradjunk ennél): https://www.youtube.com/watch?v=B7lf9HgFAwQ&feature=relmfu

Címkék: kritika war drama steven spielberg 7/10 war horse benedict cumberbatch

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr304129106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása