What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Szarfilm Pack XI

2012.06.13. 10:55 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ezúttal három, moziból kimaradt vígjátékot tekintettem meg a kábelen keresztül.

 

Elhajlási engedély - Hall Pass (2011)

hall_pass_movie.JPG

Bobby és Peter Farelly egykor a komédia királyai voltak (többek közt a kultikus Dumb & Dumber okán), ám be kell látni, hogy ma már nagyon ritkán sütnek el jó poénokat - ez legutóbbi filmjükre, a Hall Pass-ra is vonatkozik. Owen Wilson és Jason Sudeikis jófej feleségeiktől egy hét felmentést kapnak a házasság alól, hogy egy kicsit újra fiatalnak érezhessék magukat, tomboljanak, csajozzanak - ám ehelyett csak tötymörögnek, és a hét nap úgy elszáll a semmittevéssel, hogy rossz nézni. A baj az, hogy miként hőseink elszalasztják a lehetőséget, úgy maga a film is: lehetne egy hatalmas partifilm, egy old school kanbuli, amin szétröhögheti magát az ember, de csak unalmas, semmilyen, és egyáltalán nem vicces állóvizet kapunk. Ez a sztori annyira gyenge, hogy totál pénzkidobás volt filmre vinni. Ráadásul annyira vérszegény az egész, hogy különösebbe rosszat se tudok mondani rá, mert egy semmi. A Hall Pass olyan, mintha nem is lenne. 5/10 - döglött középszer.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=sig2f48J6P0

 

Kellékfeleség - Just Go With It (2011)

Bevallom, irtózom Adam Sandler filmjeitől - ha valaki meglát a moziban, miközben az ő egyik remekét nézem, nyugodtan lőjön le. Sandlert egy pofátlan komikusnak tartom, aki jó üzleti érzékkel, ámde valahol mégis undorítóan használja ki saját, negatív IQ-szintű közönségét, ami bármilyen szart megzabál tőle, így nem is csinál mást, csak szart gyárt futószalagon. Tök mindegy, megnézik, neki meg pénz áll a házhoz - így is lehet élni. Amiért különösen haragszom rá, az az, hogy egyébként van tehetsége, és vannak jó filmjei - de hát a kutya se néz meg tőle olyan filmet, amiben nincsen legalább húsz fingós vicc, így a minőséget inkább hanyagolja. Nulla elvárással kapcsoltam tehát a hobóra, hogy megnézzem, meddig süllyedt már megint. És láss csodát, mondhatni kellemeset csalódtam a Just Go With It-el, mert bár szar az egész, egy klisé panoptikum közepesnél rosszabb humorral, de egészen nézhető. Persze még egyszer nem akarom látni, de elvan vele az ember. Nem téptem a hajamat dühömben, nem takartam el a szemem szégyenemben stb. Sandler és Aniston románcozik, poénkodik, vége. Vállalható, főleg az életmű többi darabjához képest. 4/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Jz5Ubqhru7g

 

Nagyfiúk - Grown Ups (2010)

Viszont amit az előbbi film úgy-ahogy felépített, azt a Grown Ups egy pillanat alatt rombolja (igen, az HBO egyszerre futtatja a kettőt). Előítéleteim Sandler felé itt teljesen jogossá válnak, sőt, ez a film sokkal mélyebbre is tud menni, mint én azt gondolom. A gimis haverok harminc év után együtt töltenek egy hétvégét, és mindenki hozza a famíliáját is - a sztori inkább vasárnapdélutános a kilencvenes évekből, de ez még csak a kisebbik baj. A főkolompos és barmokból gondosan kiválogatott kompániája olyan semmirekellő műsort csap le, hogy az már tényleg a tűrőképességet feszegeti. Arcátlan és gusztustalan "poénokkal" operál, a minőségi szórakoztatás, vagy az igazi komédia már fényévekre van - és a közönség persze kajálta. És ez a szomorú. 2/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=e01NVCveGkg

 

Címkék: kritika comedy owen wilson jennifer aniston salma hayek adam sandler 5/10 4/10 2/10 kevin james hall pass just go with it jason sudeikis farrelly brothers szarfilm pack

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr554585137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása