What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Magic Mike (2012)

2012.08.16. 08:04 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Steven Soderbergh-el márciusban nagyon összevesztem - most kötöttünk egy fegyverszünetet.

magic_mike_movie.JPG

Mike (Channing Tatum) és haverjai sztriptízben utaznak, és baromi jól keresnek vele - az ő világukba nyerhetünk betekintést.

"Dugd meg azt a tükröt, de rendesen"

Steven Soderbergh egyike Hollywood egyéniségeinek, és általában jó (vagy nagyon jó) filmeket csinál. A Haywire-el mégis sikerült elérnie azt, hogy többször is meggondoljam, hogy beüljek-e az új filmjére, hiszen az a borzalom a mai napig kísért - de hát ki kell deríteni, hogy az vajon csak egy véletlen volt-e, vagy egy új irányvonal kezdetével állunk szemben. Nos, megnyugtatok mindenki, hogy a Magic Mike jól sikerült - de egyelőre mégse tudom a márciusi fiaskót egyszeri esetnek mondani.

Jelen filmünk ott menekül meg, hogy piszok szórakoztató. A téma remek, a karakterek jók, a főhősünk meg pláne (hiszed vagy sem, Tatum jó színész), a poénok ülnek, és a sok félmeztelen pasi mögött érezhetően van egy kidolgozott világ, ami elég érdekes ahhoz, hogy repüljön vele az idő. Az entertainment részre egy rossz szava se lehet senkinek - viszont ha a dramaturgiát nézzük, akkor igencsak vaskos hibák tűnnek elő. Először csak egy kisebb, miszerint egy jó ideig eldöntetlen, hogy ki a főszereplőnk - hiába virít az egyik neve a plakáton. Szerencsére ez nem olyan sokáig okoz kavart, de mindenképpen kicsit zavaró tényező. A másik hiányosság már az egész élvezhetőségét veszi célba: az első konfliktus a nyolcvanadik percnél üti fel a fejét, és pont akkora súllyal bír, hogy húsz perc alatt megoldható legyen. Addig filmünk érezhetően egy helyben áll, vagy esetleg a semmi felé mozdul, és egy idő után jogosan csaphatja meg az ember orrát az állóvíz szaga. A végeredmény az, hogy nehéz megfogalmazni, miről is szólt ez az egy és háromnegyed óra - hacsak nem egy sehova se tartó életérzés roppant pontos bemutatásáról (illetve igen, beismerem, az abból való, mindenféle súlyt nélkülöző, összecsapott kitörésről).

De mint azt már mondtam, ez mind nagyon szépen el van kendőzve a felszíni csillogással. A Magic Mike, bár belseje nem nagyon van, egy teljesen jó időtöltés. 7/10. Azért hozzá kell tenni, hogy tíz hónap alatt ez már a harmadik Soderbergh-film - ez a tény szerintem önmagáért beszél.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=j4eqIV-XMnA  

Címkék: kritika comedy drama matthew mcconaughey 7/10 steven soderbergh channing tatum magic mike

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr624714026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása