What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: The Expendables 2 (2012)

2012.09.08. 11:15 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ez sokkal rosszabb is lehetett volna.

expendables_2_movie.JPG

Barney Ross (Sylvester Stallone) és bandája törleszteni kénytelen a múltkori fiaskó miatt, de ezt egy rutin üggyel meg tudnák oldani. De csak tudnák, ugyanis az akció egyikük életbe kerül - onnantól a bosszú vezérli őket a vérontásban.

"Track 'em, find 'em, kill 'em"

Az Expendables folytatásának lenni nem egyszerű feladat, hiszen az előd hatalmas árnyékot vet - és itt most nem a minőségre kell gondolni. A 2010-es rész egy kuriózum volt: Sly és egy rakat újkori/klasszikus keményfiú egyszerre egy filmben, hát azt látni kell. A mozgatórugó a nosztalgia volt, mint ahogy maga a film is inkább hasonlított egy letűnt kor emléktáblájára, mint egy önmagában is működőképes alkotásra. Az akkor egyszer nagyon jó poén volt, és sajátos bája minden egyéb hibát feledtetni tudott. Viszont most, hogy a dologból franchise lett, ez mind ugrott: itt már elvárások vannak, már bűzlik az egész az üzlettől, és már messziről érezhető, hogy ez már nem lesz akkora élmény, hiszen másodjára már semmi se az.

Az Expendables 2 semmilyen szinten se kifizetődő vállalkozás (a pénztáraknál messze elmarad elődjétől), látszik rajta egyfajta fásultság és kínos erőlködés (Arnold szövegei, pfff), és ami elvitte a hátán az elsőt, az minimálisra redukálódik. Rengeteg negatív elem fedezhető fel itt, de láss csodát, még se tudnám azt mondani, hogy ez egy rossz film. Mert külsőségeiben simán megüti az elvárt szintet: hatalmas robbanások, piff-puffok, beszólások, poénok, pofonok és kigyúrt felsőtestek. Nagyon is élvezhető darab ez, kár, hogy a nézői agy generálta szelleme már csak pislákol (de amikor Sly és JCVD összecsap, azért az WOW), és kár, hogy a készítők a belső értéket kicsit félreértelmezték, és az adott keretekhez képest minél több érzelmet próbáltak gyömöszölni ebbe a tesztoszteron csomagba (nem is vált be). Nem baj, még így egy egész jó akciófilmet kapunk a pénzünkért, aminek emléke bár gyorsan szertefoszlik, de amíg tart, addig tisztességesen tart. 6/10. De harmadik azért már ne legyen.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=TgEqVYcryWc

Címkék: kritika sylvester stallone chuck norris bruce willis action jean claude van damme jet li arnold schwarzenegger dolph lundgren jason statham 6/10 the expendables liam hemsworth

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr464761646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása