What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Börni, az eszelős temetős - Bernie (2011)

2012.12.21. 10:17 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Minden filmnek adnia kell valamit a nézőnek.

bernie_movie.jpg

Bernie (Jack Black), az aranyszívű temetkezési vállalkozó egy nap barátul szegődik a legfrissebb özvegy (Shirley MacLaine) mellé. Eleinte jól mennek a dolgok, de a hírhedt hárpia mellett egyre nehezebb lesz, és Bernie szorult helyzetbe kerül - majd még szorultabba, miután kinyírja a nyanyát.

 "You cannot have grief tragically becoming a comedy"

Richard Linklater, az indie-filmek egyik legnagyobb rendezője ezúttal egy megtörtént gyilkosság krónikáját vitte vászonra, méghozzá fekete komédia képében. Szó se róla, Bernie Tiede története elég abszurd ehhez (ő egy olyan gyilkos, akit mindenki szeret, ezért nem is lehet normálisan elítélni), Linklater áldokumentumos elképzelésével  és fanyar humorával (valamint Jack Black-el) pedig egy zseniális film lehetősége rejlik benne. A baj az, hogy filmünk minden téren csak félgőzzel pörög. A poénok felemásak, a figurák felskicceltek, a hangulat csak ímmel-ámmal működik - semmi nincs teljesen kihasználva. És bár Mr. Black remekül csinálja azt, amit csinál, sajna azonosulni sincs kivel, ugyanis Bernie-ről nem igazán tudunk meg semmit a felszínes dolgokon kívül - és miután szegény teljesen szürke, egy idő után a film is az lesz. Nem mondom, vannak benne jó ötletek, meg egyáltalán nem egy rossz film ez, de valahogy mégis úgy áll fel az ember utána, mintha semmi se történt volna. Mert minden filmnek, legyen az fikció, igazi vagy ál-dokumentum, az a célja, hogy valakit, vagy valamit megismerjünk - hát ez elmarad. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=F7VSAFvPq7c 

Címkék: kritika jack black comedy richard linklater matthew mcconaughey crime bernie 6/10 shirley maclaine

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr704975944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása