What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Spring Breakers (2013)

2013.03.28. 15:16 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Oktatófilm. Majdnem.

spring_breakers_movie.jpg

Hiszed vagy sem, egyes helyeken a tavaszi szünet legalább akkora, ha nem nagyobb szó, mint a nyári, hiszen akkor jön el a buli ideje. Négy fősulis ribi is részt akar ebben venni, és mivel ez az életcéljuk, mindent megtesznek érte - szóval üdv a lejtőn.

"Spring break, forever"

Mindig érdekes figyelni a generációs filmeket, hogy ki mit gondol egy adott nemzedékről, és milyen fenntartásai vannak azzal szemben. Manapság is jópár ilyen mű születik, simán ide lehet sorolni többek között a Project X-et vagy az HBO-s Girls-t, és természetesen aktuális filmünket is - ami bizony valamennyire kiemelkedik saját családjából. Ezekkel a művekkel mostanság az a baj, hogy ugyan remekül mutatják be az adott generáció egy-egy szegletét, lehetőleg a teljesen reménytelent, de nem foglalnak állást, nem tesznek bele saját gondolatot ( egyszerűbben szólva mérnöki pontossággal és hitelességgel járnak körül egy rakás szart), és ezt bizony fárasztó nézni. A Spring Breakers rendezője, Harmony Korine viszont kritikával áll a dologhoz, nem is akármilyennel, és mikor ez végre kiderül (mert egy ideig az ő filmje se tűnik különbnek a többinél), az addig langyosnak hit minőség is hatalmasat ugrik. Ez a film végre szól valamiről, itt végre valaki véleményt mond (nem is rosszat), és bár borzalom, amit látok, egyre jobban érzem, hogy fejet kell hajtanom a gondolati sík előtt - ugyanakkor magamban már be is állítom a darabot azon oktatófilmek közé (melyek sorát a Trainspotting nyitja), amiknek megtekintését kötelezővé tenném leendő és gyakorló szülőknek, tanároknak, sőt, egy bizonyos korban maguknak a diákoknak is - mert ebből lehetne tanulni, és ezt halál komolyan mondom.

Éppen ezért sajnálatos, hogy filmünk pont a csúcs elérése előtt amortizálja le magát - az addig teljesen hihető, és éppen ezért baromi ijesztő történet a harmadik felvonásra túlpörög, szürreálissá válik, és mivel elszakad a valóságtól, már képtelenség komolyan venni. Ezen a ponton lesz öncélú és semmitmondó, amivel mégis csak beáll a sorba, és ezért kár, mert ebből lehetett volna valami - és egy ideig volt is valami. Ennek ellenére továbbra is tanulságosnak tartom a megtekintést, mert érdemes - de koncentráljunk csak az első órára. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=rVvn9T6bqls

Címkék: kritika thriller drama 6/10 james franco selena gomez spring breakers

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr635175944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása