What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Itt a vége - This Is The End (2013)

2013.10.22. 09:43 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Erre a bulira tényleg meghívó kell.

this_is_the_end_movie.jpg

Seth Rogen (Seth Rogen) és Jay Baruchel (Jay Baruchel) éppen James Franco (James Franco) házibuliján van, amikor eljön a világvége - szó szerint. A kéróban rekedt maroknyi komikusnak nincs más választása: küzdeni kell a túlélésért.

"Jonah Hill is no more"

A már jól bevált írópáros, Seth Rogen és Evan Goldberg első rendezését akár az Apatow-banda Avengers-eként is kezelhetnénk, csak itt ezerszer jobban kell ismerni a háttér anyagot. Igen, a This Is The End komoly előzetes ismereteket igényel a maradéktalan szórakozásért, ráadásul olyan művekből, amik Amerikán kívül (így nálunk is) méltatlanul el vannak felejtve. Azt is mondhatnám erre a filmre, hogy ő maga is egy bennfentes házibuli - aki nem ismeri a házigazdát, a meghívottakat, azok stílusát, történetét (és filmográfiáját), az jó eséllyel értetlenkedni, majd feszengeni fog, és idő előtt hazamegy. Nem csoda, hogy például nálunk is hatalmas bukó ez a mozi, hiszen kvázi a rétegfilmeken belül nyit egy új dimenziót. 

Na de azoknak, akik ismerik ezt az "univerzumot".... nekik (és nekem) ez a film maga lesz a kánaán. Ilyen tömény, a szó legjobb értelmébe vett marhaságot jó tíz évente egy-kétszer lehet látni - nincs mese, Goldberg és Rogen (meg a többiek) összehozták az utóbbi évek legjobb agyament vígjátékát. A bibliai apokalipszist átvészelő komikusok túlélőshowja rengeteg mindent elbír, és a fiúk még annál is többet pakolnak bele. Fergeteges poénok, remek szituációk és fordulatok (Rogen-ék mindig tudták, hogy kell mozgásban tartani a bulit, és mostanra se felejtették el),  ötletes kikacsintások a sztárvilágra, és persze 18 plusszos humor ezerrel - a nevetés okozta hasgörcs garantált. Már ha érted ezt az egészet. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Yma-g4gTwlE

Címkék: kritika comedy emma watson seth rogen 8/10 james franco this is the end jay baruchel jonah hill danny mcbride

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr545591848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása