What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

MoziPack II

2013.11.04. 09:16 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Október vége nagyon sűrű lett mozizásilag, így ismét ehhez a formához fordulok a kevésbé frekventált darabok jellemzése ügyében.

 

Machete gyilkol - Machete Kills (2013)

machete_kills_movie.jpg

Az első, halál unalmasra nyújtott Machete után sokunkban fogalmazódott meg a gondolat, hogy eme mexikói csak a két perces ál-előzeteséig volt életképes. Nos, ez a megállapítás a második rész után is áll, bár meg kell hagyni, ez nem lett akkora katasztrófa. Rodriguez (aki már rég elvesztette tehetségét, ha egyáltalán volt neki valaha) ötletesen lép szintet több fronton is: a kőkori trash-t a gagyi kémfilmre cseréli (és Bond legcikibb korszakára), a Mexikó szabadságáért szóló, rohadtul felesleges himnuszokat pedig agybeteg akciók váltják fel - illetve Mel Gibson is sokkal jobban funkcionáló rosszfiút hoz, mint anno Segal. Machete tehát átalakult, klasszikus (és szándékos) szemét helyett immáron a vérgőzös vígjátékok ösvényét tapossa, és ez sokkal jobban is áll neki. Ettől persze még felesleges, ostoba, fárasztó, unalmas és minden cent kár érte, de legalább nem bánt annyira, mint elődje. 3,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=cwARA6PW7Do

 

Insidious: Chapter 2 (2013)

Bár a Wilson-Byrne házaspár úgy hiszi, vége a rémálomnak, ez nagyon nem így van: az első rész eseményeit követő estén újrakezdődnek a parajelenségek. Hogy durvábbak, ijesztőbbek, érdekesebbek-e? Hát, nem. Az Insidious 2 korántsem olyan hatásos, mint elődje, annak fojtogató terrorját szinte meg se közelíti - de azért nagyon is tisztességes parát szállít, kortársaihoz képest pláne. Mindenképpen meg kell dicsérni Wan-t, hogy nem akarja még egyszer ugyanazt leforgatni, inkább továbbgörgeti a cselekményt, mintha nem is lett volna szünet (és hát a film ideje szerint nem is volt, ami nagyon nagy jó pont), más karakterekre helyezi a hangsúlyt, újfajta izgalmakat húz elő, sőt, még egy kis oknyomozást is behoz a képbe. Persze ennek megvan az ára, mint például Rose Byrne margón kívülre való helyezése, vagy a némi összecsapottság-érzet, és ezekért kár. Viszont Wan a hangulathoz és a túlvilági entitások prezentáláshoz még mindig baromira ért - így lesz ez végül egy fasza kis horror. 6,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=fBbi4NeebAk

 

Szupercella - Escape Plan (2013)

Egy átverés következtében Sly-t, a hivatásos megszökőt bezárják a legkeményebb börtönbe, ahonnan egyedül nincs kiút - még jó, hogy Arnie is ott rostokol, így egyesíthetik erőiket a szabadság érdekében. Az Escape Plan pont az, aminek látszik: retro-izommozi, ami erősen rá is játszik erre a kifejezésre. Letűnt korok himnusza, akár csak az Expendables vagy a Last Stand, amire kizárólag a nosztalgia miatt vonul a nép - és ezt az alkotók pontosan tudják is, és éppen ezért pontosan ezt is teszik le az asztalra. Ez a film pont olyan üres, kiszámítható és túlizzadó, mint a poros videoszalagokon nyugvó társai, gyerekkorunk alapjai - és ezért nagyon élvezetes nézni. Nem számít, hogy a felvezetés halál uncsi, nem számít, hogy minden bűzlik a tesztoszterontól - a lényeg a buli, és az Escape Plan ebben nagyon is toppon van. És még néhány jóleső csavart is elbír. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=CI4EjV_x_PQ

Címkék: kritika horror mel gibson sylvester stallone comedy robert rodriguez action michelle rodriguez arnold schwarzenegger danny trejo 6/10 machete 3.5/10 patrick wilson vincent donofrio 6.5/10 rose byrne sofia vergara james wan insidious escape plan mozipack

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr215613745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása