What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

NonTheaterPack XI

2014.01.18. 09:17 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Jó rég volt már ilyen Pack, pedig lenne miről beszélni - kicsit faragok hát a lemaradásokból.

Frankenweenie (2012)

frankenweenie_movie.jpg

Tim Burton ezúttal egykori rövid animációs filmjét duzzasztotta akkorára (immáron nagyon profi körülmények között), hogy az beférjen a nagyjátékfilm kereteibe. Ironkus módon a Frankenweenie legnagyobb gyengéje pont ebben keresendő: Viktor és feltámasztott kutyusának kalandja alig-alig tud megbirkózni azzal a 80 perccel. Rengeteg az üresjárat, a felesleg és mellékszál, ráadásul annyira, hogy hőseinkről néha jó időre meg is feledkezik a film. Ugyanakkor Burton világát, humorát és karaktereit, valamint azt a kreativitást, amivel megalkották őket, öröm nézni, és ezek összessége simán van olyan erős, hogy ellensúlyozzák a hervatag sztorit. Hiszen a jó öreg Tim hosszú idő után újra a régi, és olyankor nem lehet nem imádni azt, amit csinál. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=o2luLW-9ySw

J. Edgar (2011)

Az FBI, meg úgy általában a profi nyomozói munka alapítójáról, J. Edgar Hoover-ről Clint Eastwood készített egy egész életet felölelő filmet. Az eredmény jószívvel is felemás: ez a darab szenved játékidejétől (137 perc), amit eleinte alig tud valami érdekfeszítővel kitölteni - eme vontatottságnak pedig az se tesz jót, hogy rendezője eléggé feltekeri a noiros melankóliát. Szerencsére a J. Edgar azon ritka filmek közé tartozik, amik az idő előrehaladtával javulnak: a marha gyenge első félidőt egy egészen tisztességes második váltja, aminek van egy aduja is. Eastwood nem egy sorsfordító üggyel vagy hasonlóval dobja fel művét, hanem a címszereplő magánéletével, egészen pontosan szexuális beállítottságával - ahogy ez a kőszikla Hoover szenved a másságától, az megrendítő és marha érdekes. Leo természetesen végig brillírozik, így aztán duplán kár a túl sokáig tartó útkeresésért. 6,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DR6fCQ71xcY

Koszorúslányok - Bridesmaids (2011)

Kristen Wiig legjobb barinője férjhez megy, így esküvőt kell szervezni - ám pont ekkor kezdi el egy harmadik csaj sikeresen fúrni a barátságukat. A Bridesmaids is ugyanazzal a rákfenével bír, mint az újkori Apatow produkciók általában - csak nagy vonalakban van sztorija, és inkább az egyszerű élet hétköznapjaira koncentrál, dögunalmasan, miközben azt hiszi magáról, hogy érdekes. Egy szanaszét nyújtott szappanopera ez is, ami csak úgy történik bele a világba, emiatt pedig karfakaparóan hosszúnak érződik. Szerencsére a humor eléggé jó lábakon áll, Wiig és komikákból álló kompániája hozza az elvárhatót. Nekik köszönhetően tud ez az extra-csajosra faragott film a nézhető határon belül maradni. 5,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FNppLrmdyug

Címkék: kritika clint eastwood tim burton leonardo dicaprio judd apatow 8/10 frankenweenie 6.5/10 5.5/10 rose byrne melissa mccarthy kristen wiig j edgar bridesmaids nontheater pack armie hammer

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr115768785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása