What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Maisie tudja - What Maisie Knew (2012)

2014.03.04. 16:28 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Mindig mondom, hogy az az igazi nagy család már csak a reklámokban létezik - és úgy tűnik, ezzel a véleménnyel egyre kevésbé vagyok egyedül.

what_maisie_knew_movie.jpg

A rocksztár mama (Julianne Moore) és az üzletember papa (Steve Coogan) válása a legfontosabb ponthoz érkezett: lányuk, Maisie elhelyezéséhez. A meccs kemény, és a felek mindent bevetnek, és mindennel foglalkoznak... kivéve kislányukkal.

"Do you know who is your mother?"

Az August: Osage County után öröm ismét olyan filmet látni, ami bizony nem kendőzi el a tényt, hogy a klasszikus családmodellnek már rég befellegzett. A Maisie azonban még konkrétabb, és még kényesebb szakaszára evez a témának, és nem mást kérdőjelez meg, mint a szülőség intézményét - hogy kinek is van joga úgy viselkedni vagy annak nevezni magát, félretéve a rokonság tényleges tényét. Mert lássuk be: a világon levő szülők tetemes részének nem lenne szabad gyerek közelébe mennie, és az elhelyezési perek is a presztízsharcról, nem pedig a vita tárgyának érdekeiről szoktak szólni. Nem csoda, hogy felvetődnek ilyen kérdések egy olyan korban, mikor minden felnőtt rohan a karriere után, saját részükről a nevelést pedig random ajándékok képében képzelik el, miközben valaki más farag csemetéjükből embert - jó eséllyel cserélhet ezesetben az "idegen" kifejezés gazdát. 

Egy ilyen problémát a vásznon feszegetni nem könnyű feladat, hiszen simán be lehet tévedni az öncélúság, a klisék és az érfelvágó hangulat dzsungelébe, ám a McGehee-Siegel rendezőpáros szerencsére ügyesen elkerüli eme terepet. Filmjük nem csak gördülékeny és emészthető, hanem helyenként felettébb jópofa is (itt jegyezném meg, hogy a címszereplő kislány hihetetlen nagy telitalálat), s ebben a környezetben a felszín alatt rejlő dráma és a velejáró tanmese talán még keményebb és súlyosabb.Örvendetes továbbá, hogy az alkotók nem fekszenek le a társadalmi (ami nem összekeverendő a józan ésszel) elvárásoknak, így addig felépített váruk se dől össze az utolsó percre, sőt. Ha Maisie-nek van hibája, akkor a tündérmesébe illően szerencsés végkifejlete, ami eléggé idegen a rideg valóságtól - az viszont tuti, hogy öröm nézni, és hát végül is ez a filmek dolga. Egy kis reményt adni arra, hogy mégiscsak jó ez a világ. 8.5/10. Julianne Moore rokkernagyiját pedig kötelező látni!

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=UrGzb1nBBl4

 

Címkék: kritika drama julianne moore 8.5/10 steve coogan what maisie knew

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr485842479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása