What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Tini Nindzsa Teknőcök - Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

2014.09.05. 08:17 | Adam Van Helsing | 1 komment

Helyzetfelismerésből ötös.

tmnt_movie.jpg

New York csatornáiban négy, harcedzett teknős él, akik elérkezettnek látják az időt arra, hogy szembeszálljanak a gonosszal, aki esetünkben egy robotszamuráj. Időközben segítséget is kapnak maguk mellé a riporter Megan Fox személyében.

"Ha így mondod, hülyeségnek hangzik"

Kérlek, tekints fel a film címére, és a megszokott átsuhanás helyett gondolj bele a szavak jelentésébe, s ezután, immáron odafigyelve olvasd össze őket. Igen: fiatalkorú, génhibás, harcművész kétéltűek. Jó kérdés, hogy eme brand eredeti alkotói mit szívhattak, mikor kiötlötték ezt a baromságot, mindenesetre bejött: a négy városmentő teknőc immáron harminc éve (bizony, idén nem csak a Transformerek ünnepelnek) tanyáznak a popkultúrában, s megfordultak képregényben, játékboltban, konzolokon, tévén és mozivásznon - ráadásul folyamatosan valami megújult formában. Érthetetlen, egyszersmind csodálni való ez a népszerűség, melyet most a Michael Bay kezei közül kinőtt blockbuster emel új szintre.

Figyelmeztetlek, ha nem úgy ülsz le a film elé, hogy ez most irtózatosan szar lesz, akkor tényleg az lesz, mert ekkora hülyeségek még a G.I. Joe mozikban sem repkedtek. És itt most nem kizárólag olyan alapokra gondolok, mint a reneszánsz művészekről elnevezett címszereplők, azok pizza imádata, vagy a tény, hogy egy értelmes CG patkány a mesterük: kiderül az is, hogy a nyári New York-tól húsz percre van egy többezer méteres, hófödte hegység, közvetlen csatornával a nagy almához; hogy az ember olyan sokáig zuhan száz métert, hogy vígan dumálhat alatta, akár érzelmes monológot is; hogy ha totál lecsapolják a véredet, az adrenalin segít rajtad, és a sor még hosszan folytatódik tovább a részletkérdésektől kezdve (az a diszkont Megatron most minek is van itt?) az annyira sablon cselekményig és fordulatokig (jé, csak nem ölte meg valaki valakinek az apját?), hogy azt még a sablon intézménye is kikérné magának.

Viszont ha felkészülsz arra, hogy ez nagyon gagyi lesz (hiszen figyelmesen elolvastad a címet), akkor a TMNT ezt biza meghálálja, és rohadtul fog szórakoztatni. Ugyanis ha ennek a filmnek van erénye (a fasza trükkökön kívül), akkor az az egészséges irónia, amit alkotói mutatnak felé. Eme agyament alapötlet köré Bay és Liebesman bandája egy akkora agymenést körít, hogy csak na, és folyamatosan lapátolják a projectre az elszálltságot. Filmünk szándékosan idióta, ezt büszkén vállalja, sőt, erényére is fordítja, és mindent kihoz ebből a hozzáállásból, amit csak ki lehet hozni, a hülye humortól kezdve a fizika leszarásán át. Hatalmas trip kerekedik így az egészből, amit a tökéletesen eltalált és működő főhős négyes simán el is visz a páncélján, s ezen elemek együttes közreműködésének hála ez az egyébként szutyok igen jó mókává válik. A TMNT annyira rossz, hogy már tök jó.

Nem semmi teljesítmény egy alapból elvesztett meccset így megfordítani, de a teknőcöknek sikerül. Jólesően eszement marhulás az egész, ami ismeri magát, és akként is cselekszik - bohóckodik, röhögtet, kikapcsol. Nem tudok rá haragudni. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=dwXFsrp6WBs

Viszont ilyen szar 3D-t még nem láttam.

Címkék: kritika comedy action michael bay 6/10 megan fox william fichtner teenage mutant ninja turtles

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr386671533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.04.21. 11:39:22

Közel sem akkora gyalázat a gyerekkoromon,mint Bay TF filmjei...
Ami tetszett, hogy próbáltak különböző tekiket csinálni, nem csak a szemkötőjük színe más.
Ami nem, hogy Zúzó egy vasember/TF hibrid lett.
A film maga egy közepes popcornmozi, nem olyan rossz, mint a híre, nem is kellett volna eddig várnom vele.
Az emberi szereplők fölöslegesek szokás szerint, nem is értem minek bele mostanra.
süti beállítások módosítása