What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

BD: The Secret Life Of Walter Mitty

2014.12.26. 09:47 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Pont egy éve, hogy mozikba került a tavaly karácsonyi szezon egyik versenyzője, Walter Mitty és az ő titkos élete. Ennek örömére, meg egy kis ünnepi hangulat reményében megemlékezünk róla, méghozzá a már május óta kapható BD-jén keresztül.

walter_mitty_bd_review.jpg(a kép a Blu-Ray.com-ról származik)

2013 legjobb filmjének kiáltottam ki anno, s a véleményem többszöri újranézés után sem változott: valószínűleg Ben Stiller életének legjobb filmjével állunk szemben, ami nagyon vicces, nagyon szeretnivaló, de leginkább nagyon emberi és nagyon szép.

Tálalás

Tekintve, hogy a film nem muzsikált valami szépen a kasszáknál, a Fox nem spilázta túl a BD-t. Mezei műanyag tok (kint azért volt egy digibook, igaz, marha ronda, szóval nem érzem a veszteséget), viszont a borító nagyon szép, a jól ismert poszter van leöntve egy nagy adag kék árnyalattal. A gerinc fehér, cím, logók, és a futó Stiller díszeleg rajta. A hátsó rész viszont jól komponált, rengeteg kép kíséri a tudnivalókat, és a kék-feeling ismét visszaköszön. Belső borító természetesen nincs, viszont a lemez nem üres: a cápás poszter került rá. A lemezt betéve mozgóképes menü fogad minket, amit a filmklippek és a filmtekercsek együtt alkotnak, közben pedig egy jó kis szám szól a score-ról. Jópofa, hangulatos, de az összeállítás talán lehetett volna jobb. A menürendszer Fox, tehát a legrosszabb a piacon.

Kép/hang

Walter Mitty egyszerűen kiált a BD-ért, és ez teljesen érthető: csodaszépen fényképezett filmmel van dolgunk, s nem csak akkor, mikor gleccsereknél járunk - a városi vagy irodai szekvenciákat is öröm nézni. A lemez mindent meg is tesz, hogy ezt maradéktalanul élvezzük: a 2.40:1-es kép hibátlan, kristálytiszta és gyönyörű. Ennek igazolására bármelyik jelenetet tudom javasolni, de ha tényleg áll-leesést akarsz, akkor mindenképpen Grönlandra és Izlandra látogass el. A hang szintén referencia munka, bár nincs akkora mozgástere, mint egy Spider-Man vagy Transformers esetében, de így is van benne erő. Theodore Shapiro és José González zenéi fantasztikusan szólnak, akárcsak a soundtrack tagjai, de az az egy-két akció is igazán kitesz magáért. Az angol DTS-HD MA 7.1 nagyon királyul sikerült, ám ez azon ritka esetek egyike, amikor inkább a szinkront preferálom, és annak a DD 5.1-nek sincs semmi szégyenkezni valója. Természetesen ezek mellé még egy rakás hangot és feliratot kapunk.

Extrák

A stúdió félvállas hozzáállása itt jön át igazán, mert ez a kínálat eléggé szegényes, de legalább el van látva magyar felirattal.

Először néhány törölt, bővített és alternatív jelenetet nézhetünk meg. Ez majdnem tizenhat percet tesz ki, szóval sokan vannak, de túl sok érdekesség nincs közöttünk. Azért a kosztümös fantázia és a más zenével operáló nagy nekiindulás jópofa. 

Ezután jön a Behind The Scenes szekció, ami kilenc feature-t foglal magában (a sztori eredete, a dizájn, a kaszkadőr munka, a zene, az izlandi forgatás, az ottani casting, és a főcím készítése, valamint B-Roll -ok és egy pre-viz), bő harmincöt percben. Ebből ki lehet számolni, hogy igen rövid filmecskékkel van dolgunk, és tényleg. Viszont a kettő és öt perc között mozgó anyagok ráadásul eléggé felületesek is, inkább hasonlítanak valami iTunes feature-re, mint valódi BD extrára. Ráadásul az utolsó két pont (ne már, hogy 2014-ben még B-Roll van!) teljesen értékelhetetlen. Ja, és Sean Penn-ről, Kristen Wiig-ről és a szerelmi szálról egy rohadt szót se szól senki.

Ezt követi egy galéria, de nem a filmből vagy a forgatásról, hanem az azokat megelőző referenciákról, tizenegypár képen. Végül megnézhetjük a betétdalhoz készült videoklipet - a szám nagyon szép, ám a videó kissé álomsító.

Mi hiányzik

Egy jobb csomagolás nem ártana, ám sokkal jobban fáj az extra felhozatal. Egy tisztességes werket igazán össze lehetett volna rakni, megnéztem volna egy doksit a Life-ról, illetve nagyon, de nagyon hiányoznak azok a világbajnok előzetesek, de főleg a legelső (ami a külhoni verzión egyébként megtalálható). A Fox pár éve a We Bought A Zoo-hoz, ami szintén nem volt siker, olyan kínálatot rittyentett össze, hogy az államat ott hagytam - ezt Walter Mitty is megérdemelte volna.

Ítélet

A film minden pénzt megér, a kiadvány már nem annyira - akkor vásárolj, hogy Te is szeretted Walter kalandjait.

Film: 10/10; Kép/hang: 9,5/10; Tálalás: 5/10; Extrák: 3,5/10

 

https://www.youtube.com/watch?v=XxuYQ1dQtJI

kritika a filmről: http://helsing.blog.hu/2013/12/27/film_walter_mitty_titkos_elete_the_secret_life_of_walter_mitty

megrendelés és infók: http://xpress.hu/xp/prod.asp?PID=86560&VID=066-435981190-88689690559069677

Címkék: ben stiller review bd/dvd the secret life of walter mitty

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr687011785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása