What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Sils Maria felhői - Clouds Of Sils Maria (2014)

2015.01.11. 09:28 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Szegény gazdagok.

clouds_of_sils_maria_movie.jpg

Maria (Juliette Binoche), a híres, ám veterán korban levő színésznő felkérést kap arra, hogy szerepeljen annak a darabnak az új változatában, ami évtizedekkel ezelőtt híressé tette őt - ám most egy másik, korban passzoló szerepben. Erre lelkileg igencsak fel kell készülni, ehhez pedig asszisztense (Kristen Stewart) segítségét kéri.

"I am Sigrid"

Bennfentes filmet készíteni (esetünkben magáról a film-, és sztárvilágról) nem könnyű feladat, a női lelket boncolgatni meg aztán pláne nem, a Sils Maria-ban azonban Olivier Assayas mindkettőt sikeresen oldja meg. És nem is akárhogyan: rendezése eleinte szájbarágósnak hathat, szó szerint a képünkbe tolja az egyértelműt, de ez is a terv része - mert mindezek után kezd csak belemerülni a dolgokba, árnyalni a képet, kibontani karaktereit, s ez a fordított felállás egy idő után bizony baromi izgalmas. Filmje egyébként lassan, elegánsan, ugyanakkor érdekfeszítően csörgedezik, s ha csak alig láthatóan is, de folyamatosan dobja be az újabb infókat, csavarokat. A humortól és iróniától se idegenkedő végeredmény így egy ritka jó karakterdráma, jólesően teátrális betekintés a színfalak mögé (feltéve ha el tudod hagyni a "jaaaaj, szeeeegény sztárok, hogy oda ne rohanjak" mentalitást, ami egyébként nem könnyű), egy remekül alakító Juliette Binoche - Kristen Stewart duóval. Igaz, a műre ráerőltetett felosztás eléggé butuska (második rész, epilógus... ezeknek semmi értelme), illetve a blockbuster fricska is visszafelé sül el, de ezeket leszámítva egy rossz szavam sincs erre a belső utazásra. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Yt0LWtAlqhQ

Címkék: kritika drama 8/10 juliette binoche kristen stewart chloe grace moretz clouds of sils maria

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr797055257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása