What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Box Office: Fantastic Fall

2015.08.09. 18:24 | Adam Van Helsing | 4 komment

Egészen kivételes dolog történt Box Office téren: egy nagyszabású képregény adaptáció akkorát zakózott, mint a ház.

f415.jpgDoom's Day

Az új felállású Fantastic Four nyitóhétvégéjén 26 millió dollárt tudott összekaparni (s másodikként futott be a listán). Egy A-listás szuperhősmozitól ez egészen egyszerűen egy értékelhetetlen, és érthetetlen eredmény. Mert ha valami, hát ez a zsáner az utóbbi másfél évtizedben tuti befektetés volt, ha az igazán nagy képviselőiről beszélünk - ha valamelyik esetleg alul teljesített, az is minimum egy 100+ milliós bevételt takart. Itt viszont valami nagyon kisiklott.

A Fox nyolc éve ül a Marvel érdekeltség F4-en, s ezt az új menetet elsősorban azért hozták tető alá, hogy a filmjogokat ne kelljen visszaszolgáltatni az azóta már stúdióként is működő képregény nagyhatalomnak. Sőt, ők is némi univerzum építésben gondolkodtak: nem csak jópár folytatást (amiknek terveit éppen most dobják ki az ablakon) terveztek be, de olyan suttogások is keringtek, miszerint Mr. Fantastic kompániáját majd összevegyítenék az X-Mennel, s ha már itt tartunk, talán Deadpoolal is.

A hangvételt is komolyabbra vették, amit nem csak az elismert, ifjú titánokból álló színészgárdával (Miles Teller! Jamie Bell! Michael B. Jordan!), de a rendezővel, Josh Trankkel (Chronicle) is erősítettek - meg hát az se semmi, hogy Philip Glasst vették meg a zenéhez. Viszont az ígéretes start után sorra gyűltek a viharfelhők, főleg Trank balhéi okán, akit a végére talán ki is pateroltak a projectből, s aki a premier előtt pár nappal a twitteren, nem éppen tisztességes módon meg is tagadta munkáját, s a stúdióra fogott mindent (hopp! ott repült egy karrier!). A kritikák szerint a végeredmény valóban mocsok szar, s a nézők is elégedetlenek - bár őket ez eddig nem hátráltatta a jegyvásárlásban, hiszen a széria eddigi darabjait is bőven 100 millió fölé dobták annak idején.

Vajon mit jelent ez a jövőre nézve? Talán ez az első komoly jele annak, amit az Amazing Spider-Man 2 viszonylagos leszereplése, meg az Age Of  Ultron köddé vált 200 milliója már kicsit előre vetített? Komolyan elkezdődött volna a szuperhősök mozis alkonya? Hiszen láthatóan már nem lehet mindent eladni, még egy ilyen ismert darabot se. A túlságosan is nagy kínálat az oka? Belefáradtunk volna a világmentőkbe? Akárhogy is, a stúdióknak ezentúl nagyon figyelniük kell, és nem 5-10 superhero mozit gyártaniuk egyszerre, meg elméletekre univerzumokat építeni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan dughatják most össze a fejüket a DC-nél, a Marvelnél, sőt, akár Paramountnál is. Mert lehet, hogy végül csak egyszeri alkalom lesz a Fantastic Four tragikus esete, de mindenképpen intő jelként kell kezelni. 

A Fantastic Four csütörtökön érkezik a magyar mozikba.

 

Címkék: box office superhero fantastic four josh trank

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr337694184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.10. 08:35:06

A Hangya azért nem nyitott olyan rosszul. Már nem az MCU hoz képest, hanem ahhoz, hogy egy nagyközönség által nem ismert hősről van szó.

Lesz alkony, de még később. Mondom ezt úgy, hogy képregény (és képregény film) rajongóként, olvasóként én is kezdem unni, és nem nézem meg moziban az összeset már.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2015.08.10. 09:26:08

@doggfather: Nagyon kíváncsi vagyok, hogy 3-4 év múlva mi lesz a helyzet. Pl. hogy megy majd a DC-nek, akinek szintén van vagy hat film a zsákjában.
Mi lesz az újabb Spidey reboottal.
Meg vajon a körülmények eljutnak-e odáig, hogy a Marvel kényszerből meg fog állni a Phase3 után.

Én is nagy superhero fan vagyok, és én is azt mondom, hogy kezd elszaladni a ló. De ne legyen igazam.
Mindenesetre ez az F4 sztori érdekes és tanulságos, talán 2020 körül is beszélünk majd még róla, mint mérföldkőről.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.10. 10:10:07

@Adam Van Helsing: nem biztos, hogy ilyen messzemenő dolgokat kell/szabad levonni belőle.

A stúdiók akarva akaratlanul is kitermelik a szart manapság is. A Zöld Lámpás is akkor készült mikor már ment az MCU építés, meg volt már komoly batman, és utána is dübörgött a többi képregényfilm hiába volt az bukta.

Ahogy az se számított, hogy a második Rozsi film is übergáz volt, az x-men után nagyon jól sikerült.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2015.08.10. 10:27:12

@doggfather: igen, ezért beszélek feltételes módban :-))

Nagy igazságokat ebből nem lehet levonni, de egy kis agyalásra abszolút alkalmas. Még túl korai bármit is kijelenteni, minden előfordulhat még. Az is, hogy az F4 a kivétel, ami erősíti a szabályt, meg az is, hogy ő a hógolyó, ami indítja a lavinát.

Pár év múlva visszatérhetünk a témára :-))
süti beállítások módosítása