What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Legenda - Legend (2015)

2015.10.14. 19:04 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A szarka meg az ő farka.

legend_movie.jpg

Reggie Kray (Tom Hardy) és Ronnie Kray (Tom Hardy) egykori a londoni szervezett bűnözés mindenhatói voltak. Ám a csúcsra valahogy fel kellett jutni... és le is kellett esni.

"I'm a giver... not a receiver..." 

Brian Helgeland, az L.A. Confidential díjnyertes írója úgy érezte, hogy nem csak körmölőként, de rendezőként is el kell látogatnia a 60-as évek angol alvilágába - s eme terv megvalósításának alapjai nem is rosszak. Helgeland remekül ismeri fel, mit kell a Kray tesók krónikájában előtérbe tolni: a stílust. Mert most őszintén, ki tudja követni, illetve ki a fenét érdekel, hogy öt évtizede kit és miért nyírtak ki a londoni gettóban? Bizony, a világon senkit - ám a hogyan érdekes lehet. A Legend tehát egy tipikus, és teljes jogú 'style over substance' mozi, és jelesre is vizsgázik. Tom Hardy mindkét arcát egy élmény nézni, a dumák hatalmasak, a zenék, a díszletek, a mindenek nagyon adják a feelinget, és mindenki full lazán nyomja a gengsztert, még a legdurvább leszámolás alatt is. És ez így nagyon király.

Csak sajna Helgeland túlságosan is beleszeret a felfedezésébe, s olyat vár el művétől, amit az képtelen teljesíteni: 130 perces játékidőt úgy, hogy ebben a buliban max másfél óra van. Az eredmény egy rétestészta, ami a végére már nem csak sztori, de stílus nélkül is hömpölyög a teljesen felesleges és nevetséges melodrámába, a nézőtér pedig szépen lassan a stáblistáért imádkozik. A Legend igazából maga a megtestesült gengszterfilm: egyszerűen indul, nagyon menő magasságokba jut el... aztán saját súlyától elbukik. Nagyon nagy kár érte, mert tényleg lehetett volna belőle legenda. 6/10

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=yI3v6KfR9Mw

Címkék: kritika legend drama crime 6/10 tom hardy

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr997968678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása