What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Szemtől szemben (Heat - 1995)

2009.01.28. 10:49 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ha eddig nem lett volna világos számomra, akkor most már biztos: a Heat az egyik kedvenc filmem. Egyszerűen olyan mesterien gyönyörű, hogy nem tud nem a kedvenceim közé tartozni. Robert De Niro és Al Pacino egymás nyomában, hát kell ennél több? Nem, de azért magkapjuk: Michael Mann rendezőúr szépen felcseréli a szerepeket, így az elvileg rosszfiú, a tolvaj De Niro lesz a szimpatikus, és az elvileg jófiú, a zsaru Pacino az antipatikus karakter. És ha ez nem lenne elég: a film végére mindkét karakter olyan szinten meg lesz szerettetve a nézővel, hogy már senki sem tudja, hogy kinek szurkoljon...pedig egyiküknek vesznie kell.

Nem is tudom, mit írjak. A kíváló rendezésről? Az elképesztő színészekről? A rendhagyó zenéről? A morális cuccokról? A brutál de egyben megindító végkifejletről? Az a baj az ennyire jó filmekkel, hogy soha nem tudok róluk rendesen írni. Ez a film is olya, amit látni kell és átérezni.

Nagyon ajánlom mindenkinek a film zenéjét, mert egy nagyon jó album. És végre azt is, hogy szinronnal nézni. Végvári Tamást Isten is arra teremtette, hogy Al Pacino-t szinronizálja. De Niro-nál Kulka János hangja elsőre kicsit furán hathat, de be kell látnom, tökéletes volt a választás (persze az eredeti hangot soha semmi nem üti).

Nyáron jön az új Mann film, a Public Enemies. Két dolgot remélek tőle. Egy: Mann ezt a 30-as évekbeli maffiafilmet telepakolja zúzós számokkal (mint ezt is), mert szerintem attól eszméletlenül egyedi lenne. Kettő: legalább fele olyan jó lesz, mint a Heat, mert már akkor is baromi jó filmmel fogunk (szemtől) szemben állni.

És ha már a múltkor kibuktam a Dark Knight vs. Oscar dolgon: a Heat-et semmire nem jelölték, és sehol semmiféle díjat nem kapott. Ennyit az Akadémiáról és a díjakról.

A nagy lövöldözésnél a film közepén pedig jött a gondolat: egyszer én is csinálok egy ilyen filmet.

https://www.youtube.com/watch?v=48BSKPKYLdI

10/10, ez nem kérdés. 

Címkék: kritika heat drama action al pacino robert de niro 10/10 crime michael mann

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr2907887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása