What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Bűbáj - Enchanted (2007)

2009.07.19. 19:29 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A rajzfilm/mese világban Giselle hercegnő és Edward herceg esküvőjükre készülődnek, hogy örök szerelemben éljenek boldogan, amíg meg nem halnak - hogy egy napja ismerik egymást, az nem számít, biztosan csodás életük lesz! Ám a gonosz Narissa királynő csőbe húzza, illetve egy kútba dobja Giselle-t, aki így hús vér nőként találja magát New York közepén. Miközben Giselle keresi a visszautat otthonába, egyre inkább megbarátkozik a "való világgal", és hát az őt segítő jóképű ügyvéd is egyre szimpibb lesz...

Az a zseniális (többek között) ebben a filmben, hogy a Disney (merthogy ez Disney film) úgy talál vissza a klasszikus önmagához, hogy önmagát figurázza ki. Legjobb példa erra az agyilag zokni herceg, akit James Marsden (Scott az X-Men-ből) alakít remekül, de ide sorolhatóak a takarításban segítő patkányok, a naív hercegnő, a hős kismókus meg az összes többi rajzfilm sablon, amik ebben a filmben sokkal jobban működnek, mint a saját műfajukban. Az elején egy hosszabb rajzfilmes résszel van dolgunk (várjuk a herceget meg az esküvőt stb.), ami annyira giccs és nézhetetlen és borzalom, hogy már fájNA, ha nem tudnánk, hogy pont ez benne a poén, mert hát ez a rajzfilm is része a rajzfilm paródiának (wow!) - és ezt a részt az alkotók miliméterre pontosan addig húzzák, hogy éppenhogy ne váltsuk csatornát. De amint hőseink kikerülnek a Time Squere-re a szentségelő betonkeverő munkások és csövesek közé, onnantól tökéletes egyensúly uralkodik a filmben. Vagyis nyálas és nyálatlan romantika, humor, rajzfilmbetét, éneklés és gonosz mostoha pont a megfelelő arányban van jelen.

"Az Igaz Szerelem Csókja! A legerősebb dolog a világon!"

És az egészben a legnagyobb poén az, hogy ez az egyik legjobb 'feel-good movie', amit valaha láttam! A hercegnőt alakító (gyönyörű) Amy Adams annyira adja az egész filmben a hangulatot, hogy az valami elképesztő, a legjobb is persze hozzá fűződik, vagyis az össznépi tánc az Central Parkban. "Gyerünk vissza a mesékbe, sőt, csináljunk mesét az életből, és szeressük egymást mert az jóóó", kábé ezt akarja mondani a film, és olyan jól csinálja ezt, hogy a végére hiszek is neki.

A Bűbáj annyira egyszerűen és könnyedén zseniális és jó, hogy nem is írok róla sokkal többet. Talán még azt az érdekességet, hogy az alkotók megpróbálták megidézni a Diseny klasszikusokat, méghozzá képi beállításokban (is), ez meg is nézhető ebben a galériában: http://www.imdb.com/media/rm2658571776/tt0461770. Szóval: a Walt Disney nekiállt kiparodizálni önmagát, és ezzel létrehozta az egyik leg-waltdisneysebb filmet. Na, erre mondjon valaki valamit. Mint mondtam, igazi feel-good movie, ettől garantáltan elszáll a bú és a szomorúság, és jókedve lesz az embernek. 9/10, ezt senki ne hagyja ki!

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=AJ1e_yPfFD8&feature=fvw

Címkék: kritika fantasy comedy 9/10 enchanted patrick dempsey amy adams james marsden

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr421255173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása