What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Hajsza a föld alatt - The Taking Of Pelham 123 (2009)

2009.09.21. 18:02 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

John Travolta fogja a bőrdzsekijét és leterrorizál/elfoglal egy utasokkal teli metró kocsit. Denzel Washington a központi irányítónál éppen ekkor van szolgálatban, szóval ő lesz a túsztárgyaló, és így most rajta a világ szeme - hál' Istennek nem unalmasan végzi a túlórát. 

A Taking Of Pelham Tony Scott filmje, róla illik tudni, hogy elegáns testvérével, Ridley Scott-al szemben ő egy idegbeteg akcióállat, ha filmet kell rendezni. Ez valamikor nagyon jól sikerül neki - mint a Top Gun vagy az atomkemény Tűzben edzett férfi - , hol meg nem - mint a nevetséges Déja Vu meg az állítólag nézhetetlen Domino. Legújabb alkotása valahol a kettő között van, a Hajsza a föl alatt egy abszolút szórakoztató akicó-menet, ami nem zavaróan sablonos és nem nagyon siklik ki, viszont nagyon a felejthető kategória, bevallom, szombaton láttam, de már több mint a fele kiesett. Ez az a tipikus "egynek jó" film.
 
"- I love you. I fuckin' love you.
- I fuckin' love you too."
 
Pörgünk, izgulunk, az utasok ólommérgezésben fogynak, a rendőrautók röpködnek a levegőben, és a két főszereplőnk a filmhez képest egészen jól játszik. A vége egy kicsit el van nyújtva, de annyi baj legyen, végül is minden adott egy szombat esti popcorn majszoláshoz. Mehet rá a 7/10.
 
Egyetlen problémát vet fel a film: hova tovább? Hova tovább Travoltának? Vegetál még a nyugdíjig ehhez hasonló kaliberű filmeken, vagy talán el kéne gondolkodni azon, hogy lejárt az idő, mikor ő a főszereplő, és jó lenne nagyon király filmekben mellékszerepelkedni, és elegánsan kivonulni egyszer a szakmából? Hova tovább Denzel-nek, aki igazán leszakadhatna már Scott-ról, vagy ha nem megy, legalább menjen a másikhoz (Ridley), és csak gyártsa az olyan remekeket mint az Amerikai gengszter - ő annál sokkal jobb, hogy akciófilmekben öregedjen meg. És hova tovább Tony Scott-nak, aki 2004 óta nem tud egy igazán jó filmet felmutatni, és kábé ugyanazt ismétli mindig? Szerintem vagy maradjon a kaptafájánál és írjanak neki bitang jó forgatókönyveket, vagy váltson. Vagy nemtom.

 

 

Címkék: kritika thriller denzel washington john turturro john travolta tony scott 7/10 taking of pelham 123

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr611397507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása