What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Farkasember - The Wolfman (2010)

2010.02.14. 10:11 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Az utóbbi idők egyik legzűrösebb sorsú filmje végre mozikba került. Az a fura, hogy évek óta tologatják, mégis olyan, mintha időhiány miatt összecsapták volna...

Lawrence Talbot (Benicio De Toro), a viktoriánus Anglia lakója egyszer csak fogja magát, és visszatér szülőföldjére, a messzi Blackmoore-ba, ahol egy végtelen koszos házat és öreg apját (Anthony Hopkins) találja. Persze nem véletlenül tért ő haza: egy csodaszép nő (Emily Blunt) hívta, aki Lawrence tesójának a mennyasszonya, mégpedig azért, mert az említett fivér egy jó ideje eltűnt. Ha ez nem volna elég, a környéken egyre szaporodnak a széttépett hullák, és érdekes módon mindig teliholdkor. Ráadásul se a régi családi kastéllyal, se a Talbot családdal, se Lawrence-el nincs rendjén valami...

"Be strong"

A Wolfman valahogy úgy működik, hogy az első hatvan percben összakapirgálja az alapokat, nagyon jól vezeti fel önmagát, az ember érzi, hogy ebből még egy kult film is lehet, aztán mikor elérünk oda, hogy ki kéne bogozni a szálakat, PUFF!!! - lecsapják az egészet. Joe Johnston filmje egyszerűen (de rossz ezt kimondani) elszaródik. És ez valahol nagyon dühítő és sajnálatra méltó, mert mondom, király filmnek indul. És ezt a király szintet tartja is, egészen az utolsó harmadáig. Pedig idő aztán lett volna ezzel mit kezdeni. A filmet már 2007-ben be akarták mutatni, aztán jöttek a gondok, aztán 2008-ra ha jól tudom már készen is lett, és azóta tologatják a premiert.

Áh, pedig annyira jó dolgok vannak itt! Mindenek előtt a szereplők, akik egytől egyig remekül hozzák azt, amit kell. Del Toro, Hopkins (YEEE!!!, kegyetlen jó az öreg!), Blunt, és akkor még ott van Hugo Weaving, akit öröm nézni, és még Geraldine Chaplin is betéved a képbe. Meg ott van a látványvilág. Jó, tele van bluebox-al meg átszínezéssel, de veszett jól néz ám ki. Varazslatoserdo szerint Álmosvölgy-es, szerintem Sherlock Holmes-os, de hát nem mindegy, ha a kettő közül kell választani? Végül meg maga a farkasember az, ami nagyon sokat dob a dolgon. Tudniillik ez a wolfman nem CG-ből van, hanem maszkmesteri munka eredménye, és hát kurvajó (már bocsánat). Ad az egésznek egy ilyen oldschool hangulatot, mint ahogy az egész film is olyan oldschool, és ez tök jó!

De hát hiába a sok pozitívum, ha egyszer a film nem működik. Ezt elrontották kérem. Annyi dolog el van hanyagolva, hogy össze se tudom számolni, pedig mindegyik megkapja a felveztését, csak aztán eltűnik a szürkeségben. Mondjuk ha ezekkel mind foglalkoztak volna, akkor a film nem nyamvadt 100 perc lenne, hanem egy masszív két óra. És mielőtt bárki úgy ülne be rá, hogy "összeszarós horror", annak elárulom, hogy ez a film nem félelmetes, hanem brutális. A kettő között meg azért van különbség.

Istenjó felvezetés, tisztességes szinten tartás, aztán kegyetlen rossz lezárás. Nem tudok rá jobb szót: langyi. Pedig ezt aztán nagyon vártuk, minden lehetőség benne volt, így hát sajog a szívem, mikor azt mondom, hogy 6,5/10. Kár érte.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=a0QWF1PpeMY

És még pluszba: most akkor döntsük el, hogy hány perc a film. Mindenhol azt írják, hogy 125, pedig alig száz. A stáblistán az van, hogy Danny Elfman a zeneszerző, a poszteren pedig nem. Annyire gáz, hogy az ilyenekre nem lehet figyelni egy ekkora filmnél.

Címkék: kritika horror drama benicio del toro anthony hopkins the wolfman emily blunt joe johnston hugo weaving 6.5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr691756588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása