What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Zöld Zóna - Green Zone (2010)

2010.06.10. 15:24 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Amikor egy háborús akciófilmben még az akció is uncsi, akkor ott már komoly baj van.

Roy Miller (Matt Damon) Irak 2003-as megszállásánal az első sorban van, valami osztag vezetőként nagyon keményen küldi. A meló az, hogy fel kell kutatani a tömegpusztító fegyvereket (ami TPF... érted). A gubanc ott kezdődik, hogy soha egyet se találnak a megadott helyszínen. Miller ezért a sarkára áll, és utánajár a dolgoknak, majd szembesül azzal, hogy az amcsi oldalon sincs ám mindenki egy csapatban...

"Your government wanted to hear the lie Mr. Miller..."

A Green Zone valami kegyetlenül unalmas film. De tényleg. Mint fentebb írtam, ez egy háborús akciófilm, de a története, a karakterei teljesen érdektelenek, kivéve Freddy-t, az arabot, ő egy jópofa fickó. Szóval nincs kinek szurkolni, akkor legalább reménykedjünk a menő akció jelenetekben, de hát azokon is bealszom. Nem is emlékszem már, hogy mi volt, pedig nincs egy napja, hogy láttam. Két dolog maradt meg, hogy jó: az egyik, amikor kilőnek egy helikoptert, na, azt jól megcsinálták; a másik, amikor nagytotálban mutatják a bombázás alatt lévő Bagdadot. És ennyi.

A legnagyobb kár az, hogy a filmet Paul Greengrass csinálta, aki a fenomenális Bourne Ultimatumot is (nem beszélve a Bourne Supremacy-ről és a United 93-ról). Egyszerűen nem is értem, hogy Greengrass kezei közül hogyan került ki egy ennyire álmosító valami. A másik kár pedig Matt Damon, egyszerűen látom szegényen, hogy ő se tudja a filmet hova tenni, ezért inkább hozza Jason Bourne karakterének a másolatát, ha már úgyis Paul a rendező. Ebben a filmben mindkét húzónév iszonyat gyenge.

Nem emlékszem, hogy mikor akartam utoljára moziban elaludni, de a Green Zone ezt is kihozta belőlem. Egyet mondhatok: mindenki, akinek kedves az élete és a pénztárcája, az kerülje el a filmet. Nem tudom, miért, de kap egy 4/10-et, és akkor most nagyon jószívű voltam.

trailer (pedig ez még jó volt): https://www.youtube.com/watch?v

Címkék: kritika war matt damon action paul greengrass 4/10 green zone

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr982071808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása